O primărie din județul Satu Mare a fost sancționată pentru că străzile din comună au denumiri exclusiv în limba maghiară

0

În urmă cu un an, în apropiere de Centenarul Marii Uniri, Jurnalul de Satu Mare publica pe site-ul lor mai multe imagini cu denumirile unor străzi din comuna Turulung, exclusiv în limba maghiară. La acea vreme, primarul și viceprimarul au fost de negăsit pentru a oferi explicații, potrivit aceleași publicații.

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a depus o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce a aflat de acest caz din localitatea Turulung.

Consiliul Național pentru combaterea Discriminării a sancționat contravențional UAT Turulung, județul Satu Mare, prin primarul comunei Gyakon Gheorghe, pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor, potrivit dantanasa.ro

CNCD a admis sesizarea ADEC, a constatat existența unei fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor și a sancționat contravențional cu avertisment UAT Turulung prin reprezentant, primarul Gyakon Gheorghe.

 


Foto: Jurnalul de Satu Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.