Satu Mare, unul dintre cele mai nesigure orașe din România, potrivit unei cercetări. Din același top fac parte orașe precum Vaslui

0

Încă un motiv de îngrijorare pentru sătmăreni. Dacă la capitolul dezvoltare și inovație, pe toate planurile, batem pasul pe loc și nu ne putem lăuda nici la capitolul drumuri județene, centuri sau poduri, aborbție de fonduri europene sau spitale, Satu Mare a devenit unul dintre cele mai nesigure orașe din România, potrivit unei cercetări Storia.ro ,alături de orașe precum Vaslui.

Cercetarea, la care au participat 93.532 români din toată ţara, pune Oradea pe primul loc, cu cel mai ridicat grad de siguranţă. Clasamentul continuă cu Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe şi Timişoara. Capitala României se clasează abia pe poziţia a noua.

Satu Mare, alături de orașe precum Alexandria, Suceava, Bacău, Călăraşi, Târgovişte, urmate de Vaslui, Piatra Neamţ, Galaţi şi Reşiţa, sunt desemnate ca mai puțin sigure.

Printre criteriile de evaluare se numără costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia şi zgomotul din mediul urban, spaţiile verzi, situaţia transportului public sau accesul la instituţiile educaţionale.

Potrivit aceleași surse, s-a observat o legătură strânsă între numărul mare de locuitori din fiecare oraş şi siguranţa resimţită de cetăţeni.

Oraşele care au primit cele mai mari note au un număr de aproximativ 300.000 de locuitori, pe când cele care se încadrează în pragul de sub 100.000 considerate cele mai nesigure. Mai mult, oraşele cu grad ridicat al siguranţei au şi un Produs Intern Brut ridicat şi o rată a şomanului scăzută, de sub 4%.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranţă, fiind urmată de Crişana şi Bucureşti şi Ilfov. La polul opus, Maramureş şi Moldova au obţinut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din ţară.

Sursă foto: webwestphotos.wordpress.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.