Preotul devenit Moș Crăciun pentru 7.000 de copii

0

Sigur îl știți pe preotul din Iași, părintele Dan Damaschin, cel care ajută 7.000 de copiii nevoiași. A devenit celebru în toată țara după ce s-a afla că ajută mii de suflete greu încercate.

Am scris și noi despre faptele sale de bunătate cu ceva timp în urmă. Dacă la începutul anului școlar nu i-a lăsat pe copii nevoiași să meargă la școală fără ghiozdane și caiete, nici de Crăciun nu lasă cele 7000 de suflete fără o bucurie.

Campania „Grăuntele de iubire” a Părintelui Dan Damaschin s-a încheiat cu succes. Datorită clericului, 7.000 de copii au primit daruri în contextul apropierii Sărbătorii Nașterii Domnului.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, părintele Damaschin mulțumește tuturor celor care au contribuit la reușita acestui proiect.

 

Oameni dragi, Cu ajutorul dumneavoastră, am ajuns la final de campanie și am îmbrăcat, încălțat și hrănit 7000 de…

Publicată de Dan Damaschin pe Sâmbătă, 21 decembrie 2019

Părintele, care nu e la prima campanie de acest gen, a explicat pentru DC News care este cheia succesului pentru o astfel de acţiune.

„Sunt doar un om cu limite care a fost rânduit de Dumnezeu să se afle într-un loc cu foarte multe persoane încercate, mame bolnave cu foarte mulți copii acasă, mame abandonate de soți chiar în cele mai grele clipe ale vieții, atunci când ar trebui să fie cel mai fericite, vorbim aici despre momentele sarcinii și nașterii”.

„Pentru că Dumnezeu m-a rânduit să mă aflu într-o astfel de realitate mai grea, trebuie să găsesc și soluții față de problemele lor, pe lângă sfaturi duhovnicești și rugăciuni”.

„Am constatat faptul că mai frumos vorbești unui om despre Dumnezeu atunci când l-ai îmbrăcat, când l-ai spălat, când i-ai dat de mâncare. În urmă cu 14 ani, am plecat la drum cu câțiva copii ai mamelor care se aflau în Maternitate”.

Părintele Damaschin Dan este preot la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” Iași şi este cunoscut pentru acţiunile sale în plan social-filantropic.

 

Sursă: Basilica.ro & Facebook/Dan Damaschin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.