Radu Bud l-a ales pe Adrian Cozma pentru funcția de Director al Cancelariei Prefectului. Adrian Cozma: ”Am decis să mă implic pentru a relansa colaborarea între instituțiile publice”

1

Schimbarea Prefectului aduce cu sine și o primenire a personalului din instituția ce reprezintă Guvernul în județul Satu Mare.

Astfel, începând de marți, Cancelariei Prefectului are un nou Director numit de Radu Bud – este vorba de avocatul Adrian Cozma, membru al Partidului Național Liberal.

Cancelaria Prefectului este un compartiment distinct al instituției, compartiment organizat în subordinea Prefectului; personalul Cancelariei este numit, dar și eliberat din funcție, de către Prefect.

Printre atribuțiile Cancelariei Prefectului se numără evaluarea tendințelor vieții economice, sociale și culturale din județ, modul în care se realizează în Satu Mare obiectivele înscrise în programul de guvernare, dar și coordonarea comunicării publice a instituției Prefectului.

Din aceste puncte de vedere, noul Director al Cancelariei, Adrian Cozma, pare omul potrivit la locul potrivit: este avocat de 10 ani, a avut două mandate de consilier județean, fiind, de altfel, și unul dintre principalii comunicatori ai PNL în Satu Mare.

În același timp, în activitatea de consilier județean, la care va renunța după acceptarea funcției de la Prefectură, Adrian Cozma a acționat așa cum a crezut că este mai potrivit interesului public al Sătmărenilor, chiar dacă, pentru acest scop, a trebuit să se contreze cu politicienii, care conduc mai bine, sau mai puțin bine, administrația locală din Satu Mare.

Faptul că, din postura de consilier județean, a ajuns să cunoască foarte bine problemele cu care se confruntă județul nu poate fi decât un atuu în exercitarea acestei funcții în slujba Prefectului.

De altfel, acesta a exprimat câteva dintre principiile ce-i vor ghida noua activitate, într-o postare pe contul personal de Facebook:

 

Am decis să mă implic activ în această perioadă de tranziţie pentru a relansa colaborarea între instituţiile publice. Sunt un susținător al profesionalizării tuturor funcţiilor publice şi cred că putem realiza o modernizare a acestora. Cetăţenii au nevoie de servicii publice de calitate, iar funcționarii publici au dreptul la demnitate şi la o recunoaștere a muncii lor. Sunt pentru cresterea gradului de calificare a personalului din adminstraţia publică locală, a transparentei actului decizional şi a asigurării unor servicii de calitate pentru cetățeni. Sper să reușim cu toţii!”, a anunțat noul Director al Cancelariei Prefectului, Adrian Cozma.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.