În timp ce populația României scade pe zi ce trece, Guvernul Ungariei oferă 30.000 de euro cuplurilor căsătorite care fac 3 copii

3

Guvernul ungar condus de Viktor Orban oferă 30.000 de dolari cuplurilor căsătorite care fac trei copii. Banii nu trebuie returnaţi şi nici nu există restricții asupra felului în care pot fi cheltuiți. Această iniţiativă a Guvernului ungar fost implementată în luna iulie a acestui an, şi prin ea se încearcă rezolvare crizei de forţă de muncă prezentă atât în Ungaria cât şi în mai multe ţări membre UE.

Prim ministrul Ungariei, Viktor Orban, caută să stimuleze prin acest proiect creşterea populaţiei ungare prin întemeierea de familii şi nu prin imigrare în masă.

„Nu avem nevoie de cifre, ci de copii ungari”, a declarat Viktor Orban.

Potrivit Eurostat, Ungaria stă mai prost în ceea ce priveşte rata fertilităţii femeilor decât restul membrilor UE. Dacă media acestei rate la nivel europeane este de 1.59 copii per femeie, în Ungaria aceasta este de 1.49 de copii per femeie.

Cei 30.000 de euro pe care urmează să îi primească cei ce vor reuşi să îmbunătăţească demografia Ungariei, fac parte din proiectul numit „Planul de protecţie al familiei”, lansat de Vitkor Orban.

Este vorba despre de o serie de şapte politici şi iniţiative menite să sprijine familiile şi să încurajeze cuplurile să facă copii.

Cuplurile trebuie să îndeplinească patru cerinţe estenţiale pentru a beneficia de bani. Ei trebuie să fie căsătoriţi, unul dintre membrii cuplului trebuie să se afle la prima căsătorie, soţia trebuie să aibă o vârstă cuprinsă între 18 şi 40 de ani, iar unul dintre membrii cuplului trebuie să fi plătit contribuţii sociale în Ungaria vreme de cel puţin 6 luni.

3 COMENTARII

 1. Este un proiect populist, care nu va avea efectele scontate. Și asta pentru că nu banii îi determină familiile să facă copii. Sunt destule cercetări științifice, care prezintă evidențe în acest sens.
  Merită citit articolele:
  https://www.aeaweb.org/articles?id=10.1257/aer.20160328

  https://index.hu/gazdasag/defacto/2019/11/16/az_otthoni_munkamegosztas_a_gyerekvallalas_legjobb_osztonzoje/?fbclid=IwAR2jDK-9dvCeur03K_WbRY2glcB-1WbIFuktkTBoF7lValbZ5LOm1yOom2Y

  Un an nou fericit!

  • Tot ce este pentru oameni este populist in viziunea liberala.Si toate acestea sunt demonstrate stiintific. Adica regular de baza: ce nu corespunde gandirii liberale este rau, populist… si demonstrar stiintific.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.