Distracția cu alcool și petarde s-a plătit scump. Cadou de Crăciun: Amenzi și permise suspendate

0

În perioada 25 – 29 decembrie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au desfășurat activități de combatere și prevenire a accidentelor rutiere, desfășurate pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care, au aplicat peste 180 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 70 000 de lei.

De asemenea, au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 45 de conducători auto și au ridicat 3 certificate de înmatriculare.

 

Ca în fiecare an, distracția cu petarde se termină la un moment dat.

La data de 26 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au depistat pe strada Ostrovului, din municipiul Satu Mare un tânăr, de 15 ani, care avea asupra sa peste 200 de obiecte pirotehnice interzise la deținere și folosire.

De asemenea, la data de 28 decembrie a.c., polițiștii au mai depistat, alți doi bărbați de 39, respectiv 21 de ani, în timp ce oferea spre vânzare materiale pirotehnice, în Piața Someș din municipiul Satu Mare (peste 130 de material pirotehnice).

Iar la data de 29 decembrie a.c., polițiștii au depistat pe strada Prahova, din municipiul Satu Mare, o sătmăreancă, de 35 de ani, care avea asupra sa peste 30 de obiecte pirotehnice interzise la deținere și folosire.

În toate cazurile s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. 

De asemenea, mai mulți șoferi au surprinși sub influența băuturilor alcoolice.

 Patrula de ordine și siguranță publică din cadrul Secției Poliție Rurală Satu Mare au oprit la data de 28 decembrie a.c., în jurul orei 01.10, pe raza localității Halmeu, un autoturism condus de un bărbat, de 51 de ani, din localitate, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, la data de 29 decembrie a.c. în jurul orei 03.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Carei au depistat pe strada Ecoului, din municipiul Carei un tânăr, de 18 ani, din localitatea Marna Nouă, care se afla la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără a poseda permis de conducere de nici o categorie.

În ambele cauze s-au întocmit dosare penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.