În capitala Oașului, la Negrești-Oaș, în acest weekend a avut loc cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă. Festivalul a adus ansambluri, grupuri și cete de colindători din toate satele Oașului, din Codru și din Sătmar, din toate colțurile județului, chiar și din Maramureș, Sălaj și Cluj, dar a depășit și granițele țării, astfel că au fost invitați și din Ucraina, alături de negreșteni.
Startul evenimentului l-a dat o superbă paradă a portului popular de la Catedrala Ortodoxă spre Muzeul în Aer Liber. Acolo, grupurile participante au etalat moștenirea culturală, invitându-i pe oameni să colinde împreună. Desigur, nu înainte de tradiționalul Danț la ciupercă, în care s-au prins gazdele și invitații.
Juriul format din specialişti etnologi şi muzicologi a decis câștigătorii acestei ediții a Festivalului Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă.
Locul I Colinde: Corul bărbaţilor din Tur; Grupul de colindători din Prilog; Ceata de colindători a Asociației Țara Oașului;
Locul I Obiceiuri: Ansamblul ,,Zestrea Colindiţa” din Gherla;
Locul II Colinde: Ceata colindătorilor de la Biserica din Racșa; Ansamblul folcloric „Sânzienele”;
Locul II Obiceiuri: Ansamblul folcloric „Oașul”; Ansamblul ,,Flori de tradiţii” din Valcău de Jos;
Locul III Colinde: Colindătorii din Marna; Ansamblul ,,Cetatea Codrului” din Ardud;
Locul III Obiceiuri: ,,Brondoșii” din Cavnic;
Premii speciale Colinde: Ansamblul folcloric „Florile Turțului”; Ansamblul Apșița din Apșa de Jos – Ucraina; Ansamblul folcloric „Măgura”, Târșolț
Premii speciale Obiceiuri: Grupul rădăcinilor străbune Călinești – Maramureș; Peștera din Vama.