Așa vor arăta tramvaiele Astra Impero, fabricate la Arad, produse pentru Oradea. Vor fi dotate cu rampă pentru persoane cu dizabilități și vopsite în culorile orașului

0

Primarul Ilie Bolojan a făcut publice două fotografii cu tramvaiele Astra Impero care vor circula, din 2020, la Oradea, aflate încă în construcţie în fabrica de la Arad. Vagoanele sunt vopsite deja în culorile oraşului, roşu şi albastru.

“Noile tramvaie care vor circula în Oradea de anul viitor încep să prindă formă în halele fabricii Astra de la Arad. La începutul lunii martie, urmează să fie livrate primele două tramvaie, iar pe parcursul anului, precum şi în anul 2021, vor fi livrate şi celelalte 18, în aşa fel încât în final să avem 20 de tramvaie noi în funcţiune”, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, edilul Oradiei.

Tramvaiele vor avea o capacitate de 160 de călători fiecare, vor fi dotate cu recuperator de energie la frânare, aer condiţionat, instalaţie de încălzire şi rampă pentru persoanele cu dizabilităţi.

Municipalitatea are în derulare cinci proiecte europene, care vizează îmbunătăţirea serviciilor prestate de OTL, în valoare de peste 50 milioane euro, plus TVA.   Proiectele prevăd, printre altele, achiziţia celor 20 de tramvaie (148 milioane lei), construirea noii linii de tramvai Aradului – Cantemir (49,3 milioane lei), achiziţia a 15 autobuze hibrid (22,8 milioane lei), achiziţia a şapte autobuze, din care şase de tip diesel cu Euro 6, un autobuz hibrid (558.000 euro) şi construirea unei staţii de redresare în zona blocului Cicero (3,3 milioane lei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.