O floare plăpândă a politicii românești freamătă la gândul că va fi frântă de ”instituții”, în 2020: Ce instituții ”comandate politic” îl sperie pe Kereskenyi Gabor, la sfârșit de an?

1

Un ușor iz de paranoia pare să fi inundat, brusc, viziunea politică- euforică de final de an a udemeristului Kereskenyi Gabor…

Deunăzi, la o mică chermeză de partid, Primarul Gabor Kereskenyi a exprimat câteva opinii, ce trădează anumite angoase care par a-l consuma intern, în perspectiva noului an:

“A fost un an foarte greu şi 2020 va fi cel puţin la fel de greu, dacă nu şi mai greu. Suntem conştienţi că vin alegerile, o sa fie alegeri locale şi alegeri parlamentare. Ştim cu toţii că vom fi ţintele mai multor atacuri, nu numai din partea contracandidaţilor, unor personaje din sectorul politic, ci şi din partea unor instituţii care lucrează la comandă politică până la ora actuală“, a spus edilul, la evenimentul de final de an al UDMR.

Cum să înțelegem ce zice dl. Primar al Sătmarului?!

Acum, domnia-sa fiind un politruc consacrat, ce trăiește din sinecure ale statului roman, de ceva timp, nu credem că, la sfârșit de an, ca urmare a vreunei euforii subit-spasmotice, a realizat dintr-odată că, în arena politică, o competiție nu are, în esența sa, o armonie între rivali.

Deci, povestea că se teme a fi țintă a adversarilor politici nu prea ține. Nu de alta, dar ne amintim scena de un umor dubitabil, orchestrată de Gabor, în Consiliul Local – aceea cu lecitina cu Ginkgo Biloba oferită unui adversar politic.

Teatru în regia lui Kereskenyi prin CL Satu Mare

Dincolo de talentul de bufon al personajului, improvizarea unui circ într-un cadru organizat al democrației românești – o democrație de Uniune Europeană, deci altceva decât iliberalismul autoritar- orbaniot de Budapesta – ne arată că Kereskenyi nu e tocmai floarea plăpândă, ce tremură în cazul unor dispute cu adversarii politici.

Și, atunci, ce-l sperie pe domnul Primar? Care e acel lucru pe care – după ce PSD-ul a scăpat justiția din mână – UDMR-ul nu-l mai poate rezolva?

Aici să fie problema? A intrat Kereskenyi în malaxorul justiției eliberate de sub penalii de la PSD?!

Totuși, pe perioada guvernării pesediste, Dl. Primar Kersekenyi a câștigat procesul cu ANI (n.r. prin neprezentarea ANI, care a ”uitat” să se apere, brusc) și a pierdut (?!) doar procesul cu fundația UDMR-ului, Identitas, în dauna contribuabilului Sătmărean…

Exprimarea lui Kereskenyi – cea cu ”instituțiile care lucrează la comandă politică” – ne trimite cu gândul la clișeul promovat de iluștrii penali ajunși după gratii: nu trebuie uitat că alde Dragnea, Năstase, Tăriceanu, ș.a.m.d., exact genul ăsta de discurs ”disident” îl aveau, când erau chemați pe la DNA…

Probabil, Kereskenyi ar fi zis și de SRI, dar domnia-sa și Pataki și-au angajat ”consilieri”, tocmai de pe la această instituție, probabil pentru că NU lucrează la comandă politică

Este, dacă vreți, întrebarea sfârșitului de an… l-au ”agățat” procurorii pe Kereskenyi cu ceva? Ajunge domn Primar ”disident”, adică persecutat de justiția ”controlată” de partidul confratelui Adi Albu?!

Marko Attila se ascunde prin Budapesta de justiția română…

Evident, o opțiune deja patentată de un coleg de partid de-al lui Kereskenyi, respective Marko Attila, ar fi fuga la Budapesta și cerșirea protecției Premierului illiberal-autoritar al Ungariei.

Un astfel de scenariu ar explica angoasa de final de an din discursul public al primarului Gabor Kereskenyi.

La ce instituție ”comandată politic” aveți invitație să dați declarație, domnule Primar? Spuneți-ne, nu mai mențineți suspansul …!

 

Sursa foto: portalsm.ro

Citiți și…

Satu Mare, în zodia lui ”NU SE POATE”… Pataki și Kereskenyi – incompetență, neputință și nepăsare

Orban Viktor a furat Crăciunul… în presa maghiară

NY Times: Regimul naționalist-populist al lui Orban Viktor aruncă cu bani în cluburile de fotbal și subfinanțează Sănătatea din Ungaria, spitalele ajungând în paragină, iar medicii emigrând cu miile

Manfred Weber, către Fidesz-ul lui Viktor Orban: ”PPE este un partid al valorilor. Prietenii din Ungaria trebuie să ne spună dacă respectă aceste valori!”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.