Cei care i-au dat cățelușei Lia să înghită o petardă care a explodat sunt copii. Cum ar putea fi pedepsiți făptașii și ce se va întâmpla cu cățelușa

0

Cazul şocant al cățelușei Lia, cea care și-a pierdut un ochi, după ce una sau mai multe persoane i-au dat să înghită o petardă care i-a explodat în gură a făcut înconjurul țării. Cățelușa are 7-8 ani și locuiește pe străzi, în municipiul Satu Mare, dar câteva doamne care locuiesc în zonă o hrănesc. Lia a fost maltratată în plină în plină zi, pe strada Botizului, însă, nimeni nu a văzut și nu a auzit persoanele care au supus-o unui adevărat chin din pură plăcere.

Asociaţia FreeLife, cei care au preluat cățelușa găsită de către o sătmăreancă care a achitat și costurile operației, a depus sesizare şi plângere la poliţie şi au cerut analizarea imaginilor de pe camerele de supraveghere din zonă pentru a vedea cine sunt făptaşii.

Potrivit Purtătorului de cuvant al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Paula Gabor, politiștii s-au autosesizat în cazul gestului de cruzime și au descoperit ca făptașii ar fi minori, transmite Asociația Free Life Satu Mare.

De asemenea, Asociația Free Life a scris pe pagina de Facebook că știe clar cum va acționa Politia Locală Satu Mare, în cazul copiilor, aceștia fiind minori și nu pot răspunde în fața legii.

”Așa începem 2020, pentru ca o atrocitate ca asta NU poate fi trecuta cu vederea! Speram doar ca anul asta sa nu fie plin de asemenea crime.

Daca in urma cu niste ani, nici nu s-ar fi auzit de cazul asta si ar fi aparut doar pe niste grupuri de iubitori de animale, acum e la toate posturile tv, iar seaizarile la politia din Satu Mare curg garla.

In tot timpul asta, intr-o tara in care ANSVSA sau DSV sunt niste institutii complet inutile in ceea ce priveste bunastarea animalelor, noi, oamenii normali, trebuie sa gasim vinovatii si sa nu ne lasam pana nu vor fi pedepsiti, mai ales ca ar trebui, conform legii care exista, dar nu se aplica, faptasii sa faca inchisoare de la 3 luni la 1 an, plus amenda.

Pe scurt: niste persoane (probabil minori) au bagat o petarda aprinsa in gura unei fiinte fara aparare, pentru distractie.

Multi vor spune: “hai, ma, poate erau niste copii inconstienti!” Copiii astia, fie ca au de 10 sau 17 ani, e foarte posibil ca nu dupa mult timp, sa isi doreasca sa se “distreze” asa cu o fiinta ceva mai mare, mai complexa, dar tot lipsita de aparare, cum ar fi un copil, un batran sau o femeie. Si nu o spunem noi, ci numeroasele studii facut in SUA sau in tari civilizate din Europa, care au demonstrat ca 1 din 2 criminali in serie au maltratat DIN PLACERE animale in copilarie.

Catelusa a fost salvata de o doamna iubitoare de animale, Delia Silaghi, dusa la veterinar, acolo unde a fost operata, iar costurile achitate de acest inger pazitor al ei. Acum a fost preluata si se afla in grija asociatiei: Asociatia Freelifesm. Tot ei roagă omenii care au orice informatie legata de faptasi, sa ii contacteze, iar politiei din Satu Mare sa le puna la dispozitie inregistrarile de pe camerele de supraveghere din acea zona”, au scris Asociația Free Life pe Facebook.

Potrivit legii, o asemenea faptă se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Studiile internaţionale arată că aproape toţi criminalii în serie, cât şi autorii celor mai cumplite masacre din istoria Americii, sunt cunoscuţi pentru antecedentele lor în chinuirea animalelor, înainte să facă primele victime umane. Unul din doi criminali în serie a început prin a tortura animale, spun datele de peste ocean.

Asociația spune că Lia, cățelușa căreia i-a explodat o petardă în gură, ar putea fi luată în grija doamnelor care i-au mai oferit de mâncare și în trecut sau va putea fi luată în grijă de alți iubitori de câini, după ce va fi deparazitată, microcipată și pregătită pentru adopție.

Pentru oricine dorește să contribuie la recuperarea cățelușei Lia, are la dispoziție următoarele conturi:

ASOCIAȚIA FREELIFE SATU MARE CUI 26895139
conturi deschise la ALPHA BANK:
RO 35 BUCU 2131210632077 RON
RO 23 BUCU 2131213379089 EUR
COD SWIFT BUCUROBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.