Dacia va lansa în doi – trei ani mașini hibride și electrice

0

Dacia va începe în 2-3 ani electrificarea gamei, a spus șeful Renault pentru Europa. Acesta a adăugat, însă, că o mașină electrică Dacia va trebui să fie mai ieftină decât un model Renault. Dacia va lansa mai întâi mașini hibride, fiind primul pas către cele electrice, a spus recent Christophe Dridi, șeful companiei, potrivit Hotnews.

Buros a explicat că marca Dacia trece printr-o perioadă de tranziție fiindcă trebuie să vină și cu modele noi, să investească pentru reducerea emisiilor de CO2 și să înceapă și lansarea de hibride și electrice, fiindcă va exista cerere. Totul trebuie să se întâmple însă în așa fel încât mașinile Dacia să nu devină mult prea scumpe, fiindcă vânzările ar scădea.

Întrebat dacă Dacia va avea propria versiune a mașinii electrice Renault Zoe, Buros a răspuns că poate acest lucru se va întâmpla, dar va trebui să fie aceeași diferență de preț ca între Sandero și Clio în prezent, potrivit aceleași surse.

”Clienții Dacia sunt mai puțin interesați de noutăți decât cei ai Renault. Sunt pragmatici și vor o mașină care să-i poarte pe ei și familiile lor în siguranță, dar nu sunt preocupați atât de mult de ce este la modă”.

În grupul Renault s-a găsit între modelele Dacia și cele Renault un echilibru între preț și ce dotări conțin mașinile, iar acest echilibru trebuie păstrat.

”Dacă vom îmbogăți conținutul vom fi nevoiți să creștem prețurile. Dacă am face asta am ajunge să concurăm cu Renault”, spune șeful regiunii Europa. Tot ca parte a strategiei, rămâne ideea de a nu da discount, dar și de a nu crește prețurile decât în funcție de inflație”, a transmis Buros pentru Hotnews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.