Companie de IT fondată la Oradea, beneficiara unei finanțări de 7 milioane de dolari de la Google

0

Este vorba de strat-upul TypingDNA, care este specializat în securitate cibernetică.

Finanțarea a fost acordată celor de la Typing DNA de către un fond de investiții al Google, fond care susține proiectele de inteligență artificială(AI).

Compania a fost fondată acum 4 ani la Oradea, fondatorii acesteia sunt  Raul Popa și Cristian Tamaş (vedeți foto).

Tehnologia dezvoltată de aceștia se numește typing biometrics (Compania a dezvoltat algoritmi si tehnologii proprii de inteligență artificială pentru autentificarea utilizatorilor în funcție de modul în care aceștia utilizează tastatura).

Este o tehnologie, care va permite aplicațiilor existente detectarea fraudelor, recuperarea parolelor, în domenii variate precum financiar bancar, support in testele de evaluare online în domeniul educației, dar și un upgrade in ceea ce privește autentificare utilizatorilor într-un mod mai sigur decât formele tradiționale de autentificare.

Anterior, TypingDNA a primit investiţii din partea Gecad Ventures, fond de investiţii controlat de omul de afaceri Radu Georgescu.

Printre investitorii startup-ului se mai numără: Adrian Gheară, Alex Negrea, Dan Mihăescu şi Lucian Todea.

În anul 2018, startup-ul românesc a fost admis la acceleratorul de afaceri Techstars New York, unul dintre cele mai importante din lume. Astfel, firma și-a mutat sediul principal în metropola americană de la Oceanul Atlantic, susțin cei de la Start-up café.

Sursa: startupcafe.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.