Guvernul va adopta prin ordonanță înghețarea indemnizației demnitarilor, interzicerea cumului pensie-salariu la stat și plafonarea punctului de amendă

0

Guvernul va adopta luni o ordonanță pentru a asigura intrarea în vigoare a înghețării indemnizației demnitarilor, încetarea detașărilor din mediul privat în zona publică și interzicerea cumului pensie – salariu în sectorul public.

Decizie a fost luată de premier după ce PSD a atacat la Curtea Constituțională Legea de corectare a OUG 114, amânând astfel intrarea în vigoarea a acestui act normativ, care prevedea, printre altele, înghețarea în 2020 la nivelul anului 2019 a indemnizației demnitarilor, încetarea detașărilor din mediul privat în zona publică, interzicerea cumulului pensie – salariu în sector public și plafonarea punctului de amendă la nivelul existent anterior, potrivit Hotnews.

„Toate aceste măsuri stau la baza construcției bugetare și trebuie adoptate cât mai rapid, altfel riscă să afecteze negativ execuția bugetară”, a spus Ludovic Orban, după o reuniune a conducerii PNL.

PSD a atacat la CCR legea, pe fond, doar pentru prevederea privind cumulul pensiei cu salariul în sectorul public, dar împiedică astfel intrarea în vigoare a tuturor prevederilor legii, în condițiile în care legea nu poate merge la promulgare până când nu se pronunță Curtea.

În aceste condiții, în ședința de Guvern care va începe luni la ora 16,00 se va dezbate și „cel mai probabil vom adopta o ordonanță, fie de urgență, fie simplă, astfel încât să asigurăm intrarea în vigoare imediată a acestor prevederi din legea privind corectarea OUG 114”, a precizat premierul Orban.

De asemenea, premierul Ludovic Orban sa mai declarat că Guvernul nu exclude un posibil proiect de lege asupra căruia să își asume răspunderea, privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

„Nu exclud nimic”, a spus Ludovic Orban luni, la Parlament, întrebat la finalul BEX al PNL dacă Executivul ar lua în calcul asumarea răspunderii pe un astfel de proiect de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.