Ministrul de Interne, Marcel Vela, anunță că elicopterele SMURD vor efectua zboruri și noaptea. Pentru elicopterul SMURD ce deservește și județului Satu Mare, nu sunt încă condiții tehnice

0

Potrivit ministrului de Interne, Marcel Vela, elicopterele SMURD vor zbura și noaptea. Ministrul de interne a precizat că se va apelat la piloți rezerviști pentru misiunile din timpul nopții. Raed Arafat nu a găsit o soluție în acest sens, deși conduce Serviciul de Urgență din 2007.

Pentru elicopterul SMURD de la Jibou care deservește judeţele din nord-vestul țării, printre care și Satu Mare (Cluj, Sălaj, Maramureş, Bihor şi o parte din judeţul Bistriţa-Năsăud), dar și pentru cel de la Iași nu există încă condiții tehnice pentru a se efectua zboruri noaptea, însă ministrul de Interne anunță că se vor lua măsuri în acest caz.
Voi propune o inițiativă normativă ca toate orașele să-și poată amenaja locuri de aterizare și decolare autorizate de Autoritatea Aeronautică, pentru zi și noapte, astfel încât tot ce ține de SMURD să fie cât mai aproape de cetățean”, a transmis Ministrul Vela.
Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat astăzi, 6 ianuarie 2020, că elicopterele SMURD din Iași, Arad, Craiova și Constanța vor putea efectua misiuni de noapte. Ministrul a precizat că mai mulți piloți rezerviști din cadrul Inspectoratului de Aviație au acceptat să revină în sistem.
Ministrul Vela i-a reproșat lui Raed Arafat că nu a făcut „rost de piloți”, pentru ca elicopterele să poată zbura și noaptea. Raed Arafat a invocat până acum faptul că nu există suficienți piloți care să conducă elicopterele SMURD și ziua, și noaptea.

„Nu ne jucăm cu vieţile oamenilor, nu facem doar paradă la televizor, şi era să moară un copil din neglijenţă sau proastă organizare, să zic pe româneşte. Vă ordon, domnule Arafat, toate centrele universitare medicale – Târgu Mureş, Cluj, Iaşi, Constanţa, Craiova, Timişoara… să poată zbura spre ele sau de la ele şi noaptea elicopterele SMURD. În 2020, toată ţara să fie sub acoperirea SMURD pe zbor de noapte!”, a precizat ministrul de Interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.