Paul Fazakas, consilier local PNL Bârsău: Avem nevoie de justiție funcțională ca să revenim la normalitate! Anul acesta e anul în care scăpăm de ciuma roșie la Bârsău!

0

Paul Fazakas, consilier PNL Bârsău, a acordat un interviu pentru sătmăreanul.ro în care a vorbit despre comuna în care este consilier local – Bârsău. Liberalul afirmă că de 20 de ani în comuna Bârsău nu se întâmplă nimic, iar primarul PSD, Traian Ciurdaș, nu este preocupat în a dezvolta comuna. ”Nu avem apă și canal, am avea nevoie de gaz, întăbulările și împroprietăririle au fost făcute după ureche…”, afirmă, printre altele, consilierul local PNL Bârsău. Paul Fazakas.

Reporter: D-le Fazakas, ce mai e nou în comuna Bârsău?

P. Fazakas: Mai nimic, de 20 de ani! Același Primar, Ciurdaș, cu aceeași sumedenie de dosare penale, care se ”rezolvă” miraculos, ca atare oamenii sunt plini de vitejie. Numai prostii fac. În ultimul timp, efectiv, parcă nu mai au scrupule. Probabil că simt că, oricum, lumea nu-i va mai vota, este, cum s-ar zice, ”ultimul bal” pentru PSD-ALDE… Însă, ce lasă în urmă e un dezastru: nu avem apă și canal, am avea nevoie de gaz, întăbulările și împroprietăririle au fost făcute după ureche… E de discutat și de anumite sentințe judecătorești în dosare de împroprietăriri ce sunt cel puțin bizare…

TOATĂ LUMEA ȘTIE CE FACE CIURDAȘ, NIMENI NU-L DERANJAZĂ!”

Reporter: Înțeleg că Primarul e ajutat în demersurile sale de o majoritate în Consiliul Local? Deci, dacă voia să dezvolte comuna, nu l-ar fi putut împiedica cineva…?

P. Fazakas: Da, are majoritate PSD-ALDE – 7 consilieri. Noi, cei de la PNL, suntem doar 4. Ca atare, primarul merge înainte, mai că-ți vine a zice, făcându-și loc cu drujba (n.r. aluzie la faptul că Ciurdaș Traian a fost, de profesie, drujbist) prin actualul context democratic permisiv din România. Nu mai înțelegem nimic – ce legi avem, ce instituții! Toată lumea știe ce face acest primar și, totuși, nimeni nu-l deranjază. Probabil că e așa bun jurist, de aceea o fi făcut școală de Drept în floarea vârstei

Reporter: Ce vreți să spuneți prin faptul că Primarul nu e ”deranjat” de nimeni?

P. Fazakas: Omul are o sumedenie de dosare, denunțuri peste denunțuri, în legătură cu modul în care administrează bani publici – fonduri europene chiar. Însă, nimic… Vă dau un exemplu clar – pentru apă și canalizare s-au accesat 2,35 milioane Euro, fonduri europene. Lucrarea a fost recepționată în 2015, de atunci nu a curs nici măcar 1 gram de apă. S-a deschis dosar la DNA, ca urmare a unui denunț al subsemnatului. Au trecut peste 4 ani, nimic… Asta e justiție?! Noi știm că justiția e obiectivă, legată la ochi, vorba metaforei… Însă, pe la noi, nu a ajuns nici picătură de justiție. În paralel, comuna se depopulează… pentru că ce rost mai are să stai aici, când n-ai drepturi, adică n-ai alt drept decât să plătești impozite, pe care unii le gestionează apoi după cum vor ei și clanul lor…?!

DNA A UITAT LA SERTAR DOSARUL CU LUCRAREA DE APĂ-CANAL ÎN VALOARE DE PESTE 2 MILIOANE DE EURO. LUCRAREA A FOST RECEPȚIONATĂ. DNA TACE DE 4 ANI!”

Reporter: Deci rețea de apă-canal de peste 2 milioane de Euro nefuncțională, recepționată, dar cei care au recepționat-o sunt în libertate, cu girul DNA?! E incredibil!

P. Fazakas: Nu e incredibil deloc. Ce mi s-a părut incredibil a fost că dosarul ăsta a ajuns pe la Poliție și Parchetele sătmărene. Adică DNA nu a avut timp de noi. Prin 2017, m-a chemat cineva de la Poliție, ne-a audiat, dar, așa, la intimidare, de parcă voiau să spună că de ce-i deranjăm cu prostii din astea? Adică ce mare lucru că s-au aruncat pe apa Sâmbetei mai mult de 2 milioane de euro, din fonduri europene?! I-am întrebat dacă-s pe mână cu Ciurdaș… au zis că nu-l cunosc, după aceea că s-au întâlnit cu el, dar nu l-au audiat. O bătaie de joc totală! Pe scurt, la peste 4 ani, de când am făcut denunțul, nu am primit o decizie, nimic! Probabil dosarul e pus la dospit prin sertarul cuiva! O rușine! Totuși, pentru noi, a fost clară bătaia de joc din partea DNA – adică dacă nu te interesează că s-au sifonat 2 milioane de euro și trimiți la Satu Mare dosarul, ce să mai zici!?

INSTITUȚIILE STATULUI DE DREPT SUNT STRÂMBE. ANI NU IDENTIFICĂ INCOMPATIBILITATEA DIN RELAȚIILE DE MUNCĂ, DINTRE TATĂ ȘI FIU!”

Reporter: Ați zis că un clan a preluat Primăria?

P. Fazakas: Da, e plin de rubedenii pe la Primărie și în instituțiile, sau serviciile subordonate…rudele Primarului, ale Viceprimarului… De altfel, am sesizat și ANI (Agenția Națională de Integritate). Aceeași bătaie de joc ca și cea din partea DNA. Mi-au răspuns de curând că nu e incompatibilitate, dacă Primarul are propriul fiu angajat consilier personal, din bani publici deci… Pe lângă asta, soția îi e subordonată ca angajată la Biblioteca din localitate. Dar dacă și ANI zice că așa e normal…

2020, ANUL REVENIRII LA NORMALITATE LA PRIMĂRIE. PRIORITĂȚI: APĂ, CANAL, GAZ, ÎNTABULĂRI!”

Reporter: Ce demersuri mai intenționați pentru a restabili normalitatea în comună?

P. Fazakas: Eu nu renunț, pentru că știu că am dreptate! Dacă instituțiile statului de drept nu-și fac treaba, atunci sigur va funcționa instituția numită democrație… Voi candida la Primărie anul acesta, tocmai pentru a aduce NORMALITATEA în localitate, pentru a restabili legalitatea la Primărie.

Avem nevoie de apa, canalizare, gaz, RAPID. Comuna e afectată de migrație, tinerii pleacă, pentru că sunt dezgustați de ce se întâmplă și nu au soluții pentru un trai norma, au rămas bătrânii, care, și ei, se luptă cu neajunsurile și subdezvoltarea în care ne ține Ciurdaș de 20 de ani. Săracii oameni nu mai pot aduce lemne, au viață grea pentru că nu avem gaz…

De aceea zic, sunt atâtea opțiuni – e un păcat să refuzăm progresul, să ne îmbunătățim nivelul de trai. Deci, trebuie apă, canal, gaz, așa atragem investitori.

O altă problemă, pe care vreau să o rezolv, dacă voi elibera Primăria de Ciurdașii, care o cotropesc de 20 de ani – ÎNTĂBULĂRILE, aici e altă situație complicată, groaznică. Adică, până acum, împroprietăririle s-au făcut subiectiv, primarul a emis titluri de proprietate cum a avut chef…

Propunerea mea din proiectul de candidatură – demararea unui proiect pentru întăbulări accelerat, abordarea ministerelor, anularea sentințelor pe împroprietărire, lumea se plânge că-s incorecte. Trebuie să sesizăm Înalta Curte, deschis un nou dosar, prin care să anulăm sentințe date aiurea.

Oamenii înteleg ce se întâmplă, văd că e nevoie de NORMALITATE. Voi lupta in continuare pentru comună și oameni! De 20 de ani, oamenii sunt batjocoriti de omul acesta, Ciurdaș. În 2020, e necesară o schimbare: comuna trebuie să intre pe o direcție de progres și dezvoltare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.