PNL Satu Mare a comemorat 147 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu. Adrian Cozma: ”Curajul și viziunea politică au fost definitorii pentru marele om politic”

0

Cu această ocazie solemnă, reprezentanții PNL – Adrian Cozma, Rus Ioan, Dobra Carmen, Cernea Victor, Stan Gheorghe, Nicoară Radu – au depus o jerbă de flori la monumentul închinat strălucitului lor înaintaș, fost prim – ministru al României și președinte al Partidului Național – Țărănesc.

Adrian Cozma a și postat câteva gânduri, pe contul oficial de Facebook, în legătură cu însemnătatea istorică a grandiosului politician sărbătorit astăzi:

”147 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu, liderul românilor transilvăneni din parlamentele de la Budapesta și București.

Curajul și viziunea politică au fost definitorii pentru marele om politic. Când nimeni nu credea că Transilvania mai poate fi independentă, Iuliu Maniu a anunțat autoritățile austro-ungare că drumul Transilvaniei va fi altul.

Iuliu Maniu în fața guvernului de la Viena:

“Națiunea română pretinde independența de stat”. Premierul Ungariei: “În definitiv, ce vor românii?”, la care Iuliu Maniu răspunde definitiv: “Despărțirea totală”.

A fost momentul de răscruce în istoria noastră, care a precedat evenimentul de la Alba-Iulia. Pe 2 Decembrie 1918 avea să fie ales președintele Consiliului Dirigent, premierul Transilvaniei, până la alegerea primului Parlament și guvern al României Mari”, a transmis Adrian Cozma pe contul său de social media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.