Primăria Cluj va investi peste un sfert din bugetul pe 2020 doar pentru Educație

0

Educația se numără printre prioritățile Primăriei municipiului Cluj-Napoca, afirmă edilul Emil Boc. Peste un sfert din bugetul pe anul 2020, adică 20%, va fi direcționat spre domeniul educației. În felul acesta, Primăria va investi în dotarea școlilor și liceelor sau în reparații necesare pentru condiții cât mai favorabile elevilor.

”Primăria investește 20 la sută din impozitele și taxele locale în ceea ce înseamnă finanțarea suplimentară, adică ceea ce se alocă pe lângă banii necesari pentru reparații curente și plata utilităților. Prin această finanțare suplimentară asigurăm școlile cu rețele de calculatoare, cu dotări de ultimă generație, cu Wi-fi, cu internet de mare viteză, cu table inteligente, cu tot ce înseamnă sisteme moderne de predare – învățare, pentru că un oraș care investește în educație cu siguranță este un oraș care va câștiga pe toate planurile”,

De asemenea, vor fi prevăzuți bani și pentru burse școlare pentru toți elevii care au media generală peste 8,50. Totodată, primarul Emil Boc asigură că siguranța elevilor la școală va fi asigurată atât de jandarmi cât și de poliția locală.

Primarul Emil Boc  dorește în anul 2020 creșterea calității locuitorilor orașului pe care îl administrează în continuare, asta însemnând infrastructură mai bună, mai multă sănătate, mai bune condiții de trafic. De asemenea, asistență socială e calitate, mai multe parcuri sau creșterea calității transportului în comun se numără printre prioritățile de anul acesta, a declarat Emil Boc la postul de radio, Radio Cluj.

Foto: Foto: Cluj Napoca/Emerging Europe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.