Vești bune! Sătmărenii care vor să-și cumpere mașini noi trebuie să știe că Programul Rabla continuă și în 2020

0

Sătmărenii vor putea și în acest an să scape de mașinile vechi pentru a-și putea achiziționa autoturisme noi cu ajutor de la Guvern, potrivit  declarațiilor făcute de premierul Ludovic Orban.

Programul Rabla pentru autoturisme va începe în martie, iar ministrul Mediului anunţă că vor fi bugetate 60 de mii de prime de casare.

Valoarea unei prime de casare rămâne de 6.500 de lei la care se poate adăuga un ecobonus pentru emisii reduse, de 1000 de lei, şi un al doilea bonus pentru autoturismele hibrid, în valoare de 1.700 de lei.

Administraţia Fondului de Mediu va continua şi programul Rabla Plus, destinat exclusiv autoturismelor electrice, la care se adaugă ajutorul Statului, între 5.000 şi 10.000 de euro.

”Vor fi finantate. Aici este clar ca trebuie sa dam acest impuls in special pentru producatorii din Romania. Industria auto din Romania are procent foarte important din PIB, de asemenea, asigura o foarte mare parte din exporturile Romaniei, ori aici este nevoie de acest stimulent pentru a creste practic productia interna”, a declarat Orban la Digi 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.