Începe licitația pentru proiectul viitorului spital Regional Cluj. Va deservi inclusiv pentru județul Satu Mare

0

Peste 68 de milioane de lei valoarea contractului viitorului Spital Regional Cluj. Spitalul va deservi regiunii de Nord-Vest a țări, inclusiv județului Satu Mare.

Despre construcției spitalului regional de urgență din Cluj se vorbește de ani de zile, iar astăzi s-a mai făcut un pas important. Ministerul Sănătății a anunțat că a fost lansată procedura de licitație pentru desenarea proiectului tehnic necesar execuției lucrărilor.

Contractul pentru serviciile de proiectare are o valoare de aproximativ 70 de milioane de lei fără TVA, iar ofertele pot fi depuse până în 17 februarie, conform platformei publice de achiziții publice.

Spitalul Regional de Urgenţă din Cluj va avea 849 de paturi şi va deveni un centru pentru reţeaua de spitale din regiunea Nord-Vest destinat pacienţilor critici şi cazurilor complexe care necesită tehnologii şi expertiză de nivel înalt.

Spitalul va fi construit în comuna Floreşti, Cluj, pe un teren aflat în administrarea Ministerului Sănătăţii. Consturile la care se ridică spitalul sunt de jumătate de miliard de euro. Potrivit ministrului Sănătății, banii sunt din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat.

“După cum am mai declarat, lansarea marilor proiecte de infrastructură reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Este al doilea spital regional, după cel din Iași pentru care am lansat oficial procedura de achiziție a serviciilor de proiectare. Câștigătorul desemnat, are termen 1 an de zile de la semnarea contractului să realizeze proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitație și construcția efectivă a spitalului”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.