SURSE: OLAF a constatat un prejudiciu de peste 6 milioane de euro la Apaserv. Începe să se lămurească de ce Satu Mare devine ”mica Veneție”, la orice ploaie banală: jumătate din banii de investiții în rețelele de apă și canal se fură!

0

Conform surselor Satmareanul.ro, OLAF (Organismul european mandatat să cerceteze fraudele din bani europeni) a ajuns la concluzia că, din colaborarea ”mentorată” de Mircea Govor, între Cartelul Tel Drum, al lui Dragnea și Apaserv, firmă pe care o susținem financiar din banii noștri, a rezultat un prejudiciu de 6,2 milioane euro.

Acest prejudiciu ar fi fost descoperit, în cazul celor trei contracte, în valoare de peste 12 milioane de euro, pe care cartelul Tel Drum le-a obținut la Apaserv în 2012. Implicate ar fi următoarele firme: Stulz Planaqua GmbH (firmă deținută de cartelul Tel Drum), 3 T Construct SRL și Interfrigo Logistics.

Dintre acestea, una este în insolvență, alta, deja în faliment.

Jumătate din bani s-au dus pe apa Sâmbetei.

Despre ce contracte ar fi vorba…

  1. Reabilitarea și extinderea stației de epurare a apelor uzate din orașul Negrești Oaș și construirea unei stații de epurare în orașul Livada”, în valoare de 15.201.593,47 lei fără TVA.
  2. ”Extinderea cu treaptă terţiară a staţiei de epurare a apelor uzate din municipiul Satu Mare”, în valoare de 22.605.838,24 lei fără TVA
  3. Lucrări de construcții stații de epurare a apelor uzate în orașele Tășnad și Ardud”, în valoare de 19.111.315,72 lei fără TVA

OLAF zice că a identificat ce bani trebuie dați înapoi – este vorba de jumătate din sumele din proiect, aproximativ 6, 2 milioane euro…

Cine dă înapoi banii? Cei care au semnat contractele? Sau tot noi, contribuabilul sătmărean…?!

Alte detalii despre o investigație în jurul acestui subiect, aici .

Citiți și…

Sătmarul sub ape și sătmăreni revoltați. Zone pe unde se poate trece doar cu barca…sau Arca lui Noe

Apaserv. Sute de milioane de lei pentru rețelele de apă și canalizare. Sunt mulțumitoare rezultatele?

 

Raport de audit la Apaserv: Nu există o situație clară a modului în care s-au cheltuit zeci de milioane de euro! E haos total, iar totul se decontează din buzunarul Sătmărenilor!

Bendel Iosif, UDMR-istul de ”rasă superioară” din Tășnad, vrea ca rromii să sape canale, pentru Apaserv, ca în lagărele naziste

Cât de prost sunt făcute lucrări de zeci de milioane de euro, dacă după 10 minute de ploaie, Satu Mare devine Veneția… ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.