Primarul Clujului, Emil Boc, se plânge că e constant hărțuit în justiție de investitori privați, care, alergând după profit, vor să-l împiedice să construiască parcuri și parcări

0

Primarul Clujului a declarat în presa clujeană că are mari dificultăți să pună în practică proiectele asumate, în ceea ce privește construcția de parcuri și parking-uri în Cluj-Napoca.

Un astfel de exemplu invocate de Boc este un parc de cartier, care va include loc de joacă pentru copii, zonă de recreere, alei, mobilier urban, zonă fitness, peluză multifuncțională, parcare biciclete și spații verzi.

În prezent, zona este în plină dezvoltare, iar de aici lipsesc spațiile verzi.

”Cu excepția spațiilor verzi dintre blocuri, partea sudică a cartierului Zorilor nu beneficiază de spații verzi amenajate. Terenul studiat reprezintă ultima suprafață de teren liber cu potențial de transformare în zonă verde de agrement”, se arată în documentația depusă se proiectant.

Boc a transmis public faptul că rolul lui e să servească interesul public, iar, în ceea ce privește deciziile de exproprieri în vederea unor construcții de interes public, acestea sunt luate în urma unor proceduri transparente.

Știam că în momentul când ne propunem să construim spații verzi în oraș cineva va fi nemulțumit. Aceste terenuri au fost alese conform unei proceduri transparente, habar nu aveam cine sunt proprietarii. Paradoxal, la nivel personal vă cunosc pe toți și am tot respectul față de dumneavoastră. Practic acum ne contestați faptul că am fost prea transparenți, am făcut o procedură care să ne ajute să identificăm o locație, așa cum facem și în alte locuri în oraș, în Bună Ziua, pe Mărginașă. Poate că și eu ca și proprietar aș fi la fel, aș spune de ce eu. Pentru că o expertiză independentă ne-a spus că acolo este locația potrivită pentru un parc în Bună Ziua, după cum ne-a identificat o locație pentru un parc și în Zorilor și Europa, cu un alt scandal probabil. (…) Eu încerc să apăr cât pot interesul public; instanţele de judecată sper că vor fi şi ele solidare cu interesul public, pentru că altfel vom ajunge să nu putem ţine oraşul sub control. Trebuie să facem un oraş pentru oameni, nu pentru profit”, declara recent Emil Boc.

 

 

Sursa info – Ziua de Cluj

Foto – expresmagazin.ro, gazetadecluj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.