Debut de excepție al unui elev sătmărean. Își lansează primul volum de poezii, la Satu Mare

0

Adrian Lupescu, elev în clasa a IX a, la Colegiul Economic Gheorghe Dragoș din Satu Mare lansează primul volum de poezii, la Satu Mare. Tânărul este cunoscut ca și folkist, câștigând cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Folk, „Octavian Bud” de anul trecut. 

În cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Culturii Naționale, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Naționale Satu Mare, Asociația Scriitorilor de Nord Vest și Cenaclul Cronograf, organizează vineri, 17 ianuarie 2019, ora 15, la Centrul Multicultural Poesis, lansarea cărții tânărului poet, Adrian Lupescu,

”Aici începe altceva”, apărută la începutul acestui an la editura ”Ecou transilvan” din Cluj Napoca.
Prima carte lansată anul acesta la Satu Mare este și primul volum al talentatului poet Adrian Lupescu, exponent al tinerei generații, debutul său în volum fiind așteptat cu un viu interes de iubitorii poeziei.

Adrian Lupescu este elev în clasa a IX a la Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoș” din Satu Mare, fiind cunoscut și ca un valoros cantautor de muzică folk. La cea de a treia ediție a Festivalului Internațional de muzică folk ”Octavian Bud” din 2019, el a obținut Marele Premiu, interpretând o melodie compoziție proprie.

Poezia acestui tânăr este una profundă și gravă și sunt sigur că toate simțămintele, zugrăvirea lor stranie, vin de undeva, dinafară de el. Imaginile sunt clare, ideile fără zorzoane inutile. Poetul sare cu nonșalanță peste tatonările lirice și experimentele fals ludice. El știe că poezia nu trebuie să șocheze, că violențele de limbaj arar se pot
ridica din zona trivialității și mediocrității și nici nu se lasă sedus de tehnica facilă și redundantă a cuvintelor ademenitoare. Nu există niciun fel de balast, poezia este atâta, cât trebuie să fie! Scrie lectorul cărții, Felician Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.