Premieră în 2020: Ministerul Agriculturii oferă terenuri pentru tinerii fermieri, pe lângă banii alocați acestui program de sprijin

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat într-o conferință de presă că tinerii fermieri vor beneficia în acest an, în premieră, de terenuri concesionate de la ADS.

„Pentru prima dată, în 2020, pentru tinerii fermieri, pe lângă banii alocați acestui program de sprijin, vom încerca să alocăm și câte 50 de hectare de teren agricol, hectare pe care le-am identificat în contractele de concesionare care expira în anul acesta și care nu vor mai fi prelungite. Considerăm că este foarte important ca de acest teren să beneficieze si cei care se încadrează în această categorie de tineri fermieri, ținând cont de fenomenul de îmbătrânire a fermierilor și a forței de muncă din agricultură”, a spus Adrian Oros.

Acesta a transmis că Agenția Domeniilor Statului gestionează 319.390 ha, terenul statului român, din care 111.640 ha sunt cadastrate.

„De asemenea, avem 230.000 de hectare suprafață concesionata, din care niciun hectar pentru tinerii fermieri”, a arătat Adrian Oros.

Vor fi modificate și redevențele obținute de pe aceste terenuri concesionate, despre care spune ca sunt „ridicole”, fiind cuprinse între 300 si 800 kg grâu/ ha, în condițiile în care se obțin 10.000 – 12.000 kg de grâu/hectar.

”Sunt terenuri concesionate către firme din țări ale UE și extra UE, care sunt și beneficiare de subvenții”, a declarat ministrul Adrian Oros.

Recommended For You

About the Author: Redactia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *