Crucea Roșie, Filiala Satu Mare, proiect prin care să pregătească societatea civilă și instituțiile publice în legătură cu problema migrației

0

Marți, a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Local conferința de închidere a proiectului ”Help Again!” cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, organizat de beneficiarul proiectului Societatea Națională de Cruce Roșie Filiala Satu Mare.

Obiectivul proiectului a vizat consolidarea capacității Societății Naționale de Cruce Roșie Filiala Satu Mare de a formula și promova o alternativă cu impact național, la politica publică inițiată de Guvern în domeniul migrației, care să faciliteze procesul de integrare al imigranților cu implicarea și responsabilizarea societății civile, precum și pregătirea, dobândirea de noi competențe pentru reprezentanți ai societății civile și ai instituțiilor publice în scopul co-participării în situații de risc.

Politica de ajutor umanitar în domeniul migrației, elaborată în cadrul proiectului, va avea aplicabilitate la nivel național, în toate filialele de Cruce Roșie, acesta constituind un regulament de intervenție al Filialelor în situația afluxului de migrație.

La această conferință a participat directorul Cancelariei Prefectului, Adrian Cozma.

Vreau să felicit pe această cale Crucea Roșie, Filiala Satu Mare. Au făcut un lucru extraordinar, ducând la bun sfârșit un proiect atât de important și de actualitate, cum este cel care abordează fenomenul migrației.

Suntem mândri că filiala Crucii Roșii Satu Mare a fost aleasă să implementeze un proiect național. Mă bucur să văd că, din această echipă , fac parte voluntari, pe care țin să-i felicit în mod special: oameni de rând, preoți, care s-au dedicat unui astfel de proiect.

Suntem un popor creștin, iar bunătatea și compasiunea ne caracterizează esențialmente!”, a declarat directorul Cancelarie Prefectului, cu ocazia acestui eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.