Ioana Roman, eleva de 10 din Satu Mare, admisă la Universitatea Oxford

0

Sătmăreanca Ioana Roman, elevă a Colegiului Național Mihai Eminescu Satu Mare a fost admisă la Universitatea Oxford. Ioana a susținut anul trecut examenul necesar admiterii în universitățile americane, așa numitul examen de bacalaureat american (SAT).

Anul trecut, eleva sătmăreancă a obținut punctajul maxim  la proba de matematică, situându-se astfel în primii 2% din cei care au susținut acest examen în SUA, respectiv printre primii 4% din lume.

Ca urmare a rezultatului excepțional obținut la examenul SAT (Scholastic Assessment Test) universitățile americane Yale University, Brown University, University of Chicago, Furman University, George Mason University, Hult International Business School i-au transmis invitația de a aplica la facultățile lor.

Ioana a ales Universitatea Oxford, una dintre cele mai bune universități din lume. În prezent, tânăra este elevă în clasa a 12 a la Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare. Apropiații au felicitat-o imediat ce au aflat vestea cea mare, și pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.