Nu se mai aude nimic de amenajarea digurilor și malurilor râului Someș, investiția de 7 milioane de lei promisă în 2018 de Primărie

0

În toamna anului 2018, Primăria Municipiului Satu Mare se lăuda cu un proiect care prevedea amenajarea digurilor și malurilor râului Someș, între cele două poduri din oraș: Decebal și Golescu. Investiția este estimată la 7 milioane de lei, iar consilierii locali au votat, pe atunci, în unanimitate proiectul care avea să dea o cu totul altă față orașului…teoretic. Practic, nu se mai aude nimic despre proiectul de amenajare a malurilor Someșului la mai bine de un an de când s-a anunțat investiția.

”Consiliul Local Satu Mare a aprobat în şedinţa de miercuri proiectul care prevede amenajarea digurilor şi malurilor râului Someş între cele două poduri din oraş, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la 7 milioane de lei.

Proiectul, care a fost votat în unanimitate de consilierii locali, prevede amenajarea de alei pietonale pe zonele cuprinse între diguri şi râuri Someş. Va mai fi amenajat un loc de joacă pentru copii de 558 mp, o zonă de fitness în aer liber de 163 mp, două zone ponton, o scenă de evenimente şi o gradenă de 500 de locuri, dar şi un pavilion expoziţional cu suprafaţa construită de 220,82 mp.

Administratorul public al municipiului, Maskulik Csaba, a declarat că proiectul va fi finanţat din fonduri europene, contribuţia municipalităţii fiind de 2%.

Valoarea totală a proiectului este de 7 milioane lei plus TVA, finanţarea urmând să fie asigurată prin Programul Operaţional Regional”, anunța Primăria municipiului Satu Mare în noiembrie 2018.

Realitatea este că, la început de 2020, nicio lucrare nu a fost începută pentru a da o altă față malurilor Someșului și transformarea lor în alei pietonale. Nici locuri de joacă nu au fost amenajate pentru copii sau zonă de fitness (după modelul de la Cluj) și nici alte promisiuni ale primarului Kereskenyi Gabor, la acea vreme, nu au fost îndeplinite. Amenajarea malurilor și digurilor râului Someș făcea parte din campania actualului edil al municipiului Satu Mare.

Dacă în orașe precum Oradea, construirea unei Promenade pe un singur mal se realizează în 12 luni, iar lucrările la celălalt mal ar putea fi finalizate înainte de termenul limită, noi, la Satu Mare, nici nu am început.

Într-adevăr, Primăria Satu Mare nici nu a dat un termen limită pentru finalizarea lucrărilor, așa că nu ne rămâne decât să așteptăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.