Un român se află pe lista nominalizaților la Oscar 2020

Un român se află pe lista nominalizărilor la ediţia de anul acesta a premiilor  Oscar 2020.

Numele său este Mihai Mălaimare jr. și este directorul de imagine al producţiei ”Jojo Rabbit”, producție care a primit două nominalizări la categoriile ”design de producţie” şi ”montaj de film”.

Românul a primit în urmă cu doar câteva zile premiul pentru cel mai bun director de imagine, pentru lungmetrajul „Jojo Rabbit”, la ediția cu numărul 23 a galei Hollywood Film Awards.

În septembrie, drama neozeelandeză „Jojo Rabbit”, de Taika Waititi, a câştigat marele premiu, cel al publicului, la Festivalul de Film de la Toronto. „Jojo Rabbit” este o satiră comică despre un băieţel german în vârstă de zece ani, Jojo (Roman Griffin Davis), în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care află că mama sa ascunde o fetiţă evreică (Thomasin McKenzie) în mansarda casei.

Mihai Mălaimare Jr., în vârstă de 44 de ani, fiul actorului Mihai Mălaimare. El a fost şi directorul de imagine al filmului „Nina”, de Cynthia Mort, iar, în 2014, a fost elogiat de presa străină pentru imaginea filmului „Umblând printre morminte”, de Scott Frank, cu Liam Neeson în distribuţie.

În anul 2013, a fost premiat de criticii americani, la gala National Society of Film Critics, unde s-a impus la categoria „cea mai bună imagine”, pentru pelicula „The Master”, de Paul Thomas Anderson.

De asemenea, Mihai Mălaimare Jr. a primit, în 2012, premiul pentru cea mai bună imagine din partea Boston Society of Film Critics, pentru acelaşi film, pentru care a fost nominalizat şi la prestigioasele Satellite Awards şi Critics’ Choice Awards.

Mălaimare Jr. a colaborat cu regizori precum Francis Ford Coppola la realizarea filmelor „Tinereţe fără tinereţe” (2007) şi „Tetro” (2009), potrivit Mediafax.

Recommended For You

About the Author: Redactia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *