Un român se află pe lista nominalizaților la Oscar 2020

0

Un român se află pe lista nominalizărilor la ediţia de anul acesta a premiilor  Oscar 2020.

Numele său este Mihai Mălaimare jr. și este directorul de imagine al producţiei ”Jojo Rabbit”, producție care a primit două nominalizări la categoriile ”design de producţie” şi ”montaj de film”.

Românul a primit în urmă cu doar câteva zile premiul pentru cel mai bun director de imagine, pentru lungmetrajul “Jojo Rabbit”, la ediția cu numărul 23 a galei Hollywood Film Awards.

În septembrie, drama neozeelandeză “Jojo Rabbit”, de Taika Waititi, a câştigat marele premiu, cel al publicului, la Festivalul de Film de la Toronto. “Jojo Rabbit” este o satiră comică despre un băieţel german în vârstă de zece ani, Jojo (Roman Griffin Davis), în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care află că mama sa ascunde o fetiţă evreică (Thomasin McKenzie) în mansarda casei.

Mihai Mălaimare Jr., în vârstă de 44 de ani, fiul actorului Mihai Mălaimare. El a fost şi directorul de imagine al filmului “Nina”, de Cynthia Mort, iar, în 2014, a fost elogiat de presa străină pentru imaginea filmului “Umblând printre morminte”, de Scott Frank, cu Liam Neeson în distribuţie.

În anul 2013, a fost premiat de criticii americani, la gala National Society of Film Critics, unde s-a impus la categoria “cea mai bună imagine”, pentru pelicula “The Master”, de Paul Thomas Anderson.

De asemenea, Mihai Mălaimare Jr. a primit, în 2012, premiul pentru cea mai bună imagine din partea Boston Society of Film Critics, pentru acelaşi film, pentru care a fost nominalizat şi la prestigioasele Satellite Awards şi Critics’ Choice Awards.

Mălaimare Jr. a colaborat cu regizori precum Francis Ford Coppola la realizarea filmelor “Tinereţe fără tinereţe” (2007) şi “Tetro” (2009), potrivit Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.