Marele poet Mihai Eminescu, omagiat la Satu Mare. ”Cel mai frumos și mai corect dialect românesc, cel mai aproape de graiul italic se vorbește la Sătmar”

0

La 170 de ani de la nașterea marelui poet român Mihai Eminescu, acesta a fost omagiat la liceul care îi poartă numele: Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare. Directorul liceului, Liviu Rotaru, alături de profesori și elevii, au depus înainte tuturor o coroană de flori la bustul poetului.

În deschiderea evenimentului de la ora 11, directorul Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo și directorul Colegiului Mihai Eminescu, au luat cuvântul și au prezentat numerele artistice pregătite: cântece și poezii ale marelui poet.

Elevii colegiului, autoritățile locale și sătmăreni de toate vârstele au participat la evenimentul de omagiere la bustul poetului din fața liceului, acolo unde este amplasat. Aceștia au depus coroane cu flori și au oferit publicului mai multe momente artistice: au fredonat cântece și au recitat poezii ale poetului.

Instituția Prefectului, prin directorul de cancelarie, Adrian Cozma, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, viceprimarul Gheorghe Stan, președintele Consiliului Județean Satu Mare Pataki Csaba și vicepreședintele CJ Ioan Rus, membrii Partidului Național Liberal, membrii ALDE, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Asociația Scriitorilor de Nord Vest, Cenaclul Cronograf și Liceul de Artă Aurel Popp au depus de asemenea coroane de flori în memoria marelui poet.

Despre județul Satu Mare, marele poet Mihai Eminescu a spus că ”Cel mai frumos și mai corect dialect românesc, cel mai aproape de graiul italic se vorbește la Sătmar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.