PSD se plânge ambasadelor, Comisiei Europene și Parlamentului European că Guvernul PNL vrea alegeri în două tururi pentru primari

PSD a anunțat că va trimite o scrisoare ambasadelor, Comisiei Europene și Parlamentului European în care va reclama faptul că actualul Guvern  vrea alegeri în două tururi pentru primari din acest an, a anunțat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu. El a precizat că revenirea la alegerile în două tururi ar trebui să aibă loc în 2024 și că este ”un abuz” intenția liberalilor de a modifica legea electorală. 

„Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României asa ceva. (…) PSD este de acord cu alegeri în două tururi în următorul ciclu electoral, în 2024. (…) Ei (liberalii -n.r.) au modificat legea. Azi vin total nedemocratic, ilegal, să modifice legea în timpul jocului. Vicepremierul Raluca Turcan e autoarea morală a modificării legilor electorale din două tururi într-un singur tur. Ce susținem foarte clar: nu ai dreptul să modifici legi electorale cu dou-trei luni înainte”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a susținut că PSD va depune moțiune de cenzură dacă guvernul își va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

Recommended For You

About the Author: REDACTIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *