PSD se plânge ambasadelor, Comisiei Europene și Parlamentului European că Guvernul PNL vrea alegeri în două tururi pentru primari

0

PSD a anunțat că va trimite o scrisoare ambasadelor, Comisiei Europene și Parlamentului European în care va reclama faptul că actualul Guvern  vrea alegeri în două tururi pentru primari din acest an, a anunțat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu. El a precizat că revenirea la alegerile în două tururi ar trebui să aibă loc în 2024 și că este ”un abuz” intenția liberalilor de a modifica legea electorală. 

„Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României asa ceva. (…) PSD este de acord cu alegeri în două tururi în următorul ciclu electoral, în 2024. (…) Ei (liberalii -n.r.) au modificat legea. Azi vin total nedemocratic, ilegal, să modifice legea în timpul jocului. Vicepremierul Raluca Turcan e autoarea morală a modificării legilor electorale din două tururi într-un singur tur. Ce susținem foarte clar: nu ai dreptul să modifici legi electorale cu dou-trei luni înainte”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a susținut că PSD va depune moțiune de cenzură dacă guvernul își va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.