150 de școli vor beneficia de programul social „Masa Caldă”. Școlile din județul Satu Mare unde se aplică această măsură

0

În 150 de școli se va aplica programul social „Masa Caldă”. Ministerul Educației a publicat un proiect de Ordonanță de Urgență pentru aprobarea extinderii Programului-pilot de acordare a unui suport pentru preșcolarii și elevii din 150 de unităţi de învățământ din țară. Această măsură care ar ajuta la scăderea abandonului școlar.

Printre județele care vor beneficia de acest program se numără și județul Satu Mare, mai exact 3 școli gimnaziale din 3 localități: Terebești, (Școala Gimnazială Terebești), Cărășeu (Școala gimnazială Bem Jozsef) și Școala Gimnazială Beltiug (Școala Gimnazială Viorel Sălăgean).

 

Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă şi până la sfârşitul anului 2020, în perioada desfăşurării activităţii didactice, preşcolarilor şi elevilor din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unităţi – pilot, li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar, constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată”, arată guvernul.

Sursă: Newsweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.