Primăria Ardud a lansat proiectul „Centru Multifuncțional Ardud”. Proiectul prevede servicii de urgență și asistență primară de înaltă calitate în comunități mici

0

Ieri, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale și celebrarea a 170 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu, Primăria Ardud a lansat proiectul Centru Multifuncțional Ardud.

Primăria a anunțat începerea implementării proiectului ”Centru Multifuncțional Ardud”, proiect care beneficiază de un grant în valoare de 18.729 de euro oferiți de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SSE 2014-2021, în cadrul Programului Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii rromilor.

1150 de persoane care aparțin grupurilor vulnerabile vor benefica în urma proiectului „acces frontalier la servicii de urgență și asistență medicală primară de înaltă calitate în comunități mici”. Acest proiect prevede o îmbunătățire a serviciilor de îngrijire a sănătății.

Durata proiectului este de 12 luni. El a început în noiembrie 2019 și se va finaliza în octombrie 2020. Bugetul tot este de peste 545 de mii de euro, din care peste 460 de mii de euro reprezintă finanțarea primită de la U.E, în cadrul Fondului de Dezvoltate Inter Regională – un program transfrontalier. Guvernul României și cel al Ungariei, parteneri în acest proiect, oferă peste 80 de mii de euro și o contribuție privată de 700 de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.