Primar din județ, exasperat de birocrație. De câte dosare este nevoie pentru a primi avize de demarare a unor lucrări de execuție la alimentarea cu apă?

0

De câte dosare are nevoie Primăria unei comune pentru a primi avize de a demara lucrări de execuție pentru alimentare cu apă?  – 14 dosare de predat. Și nu oricum, ci stufoase. Electrica, Drumuri județene, Apele Române, Serviciul Poliției Rutiere, Direcția de Sănătate Publică, Telekom (de predat la Baia Mare) și Mediu, în două exemplare pentru fiecare instituție. Acestea sunt instituțiile la care trebuie predate 14 dosare pentru alimentarea cu apă a unor localități.

Pentru documentația unui singur proiect, o primărie trebuie să predea sute de mii de pagini spre avizare mai multor instituții, la fel cum este cazul comunei Călinești Oaș. Primarul Călineștiului, Dinu Birtoc, este revoltat de birocrația din România și pe faptul că pentru un singur proiect este nevoie să facă o mulțime de drumuri, când totul ar putea fi mult mai simplu, la fel ca și în alte țări europene de la care a trebui să luăm și noi exemplu, este de părere primarul.

”Ca să poți implementa un proiect ca acesta, îți trebuie 2 ani de zile. Și apoi execuția”, a declarat primarul comunei Călinești Oaș.

În 2018, primarul Dinu Birtoc povestește, nemulțumit, că după ce a semnat contractul cu Ministerul Dezvoltării Regionale pentru comuna Călinești Oaș, mai exact localitățile Pășune și Lechința.

”Prima procedură care se face este cea de achiziție publică, care se face pe SEAP, urmează o perioadă foarte lungă apoi sunt contestații. Un an și cea ne-a luat numai contestațiile și procedura de achiziție publică. După ce am terminat procedura de achiziție publică, trebuia să facem ridicările topografice și apoi documentația de avizare care se găsește în cele 14 dosare”.

După ce au fost depuse toate dosarele, personal, de către primar, primăria mai trebuie să aștepte o lună pentru a primi răspuns de la instituțiile unde au fost depuse documentele.

Primarul spune că a dat ordin de începere a lucrărilor de proiectare care vor dura o lună de zile, iar în primăvara ar putea începe lucrările de execuție.

Lucrarea e în valoare de aproape 10 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.