Studiu. Cei mai mulți copii care cresc în alte țări din UE decât cea de origine sunt români

0

Statisticile ne arată că cei mai mulți copii care se nasc în alte țări din U.E decât țara lor de origine sunt români. Copiii sunt viitorul, dar mare parte dintre ei nu se mai nasc aici și nu vor mai trăi aici, pleacă sau se nasc în alte țări.

Potrivit G4Media, în Uniunea Europeană, aproxiamtiv de 6,9 milioane de copii trăiesc în altă țară decât cea de origine.

Țara noastră conduce detașat lista țărilor de origine a persoanelor sub 20 de ani care locuiesc în alte state ale UE, potrivit unui studiu publicat de portalul Deutsche Welle.

Datele recente al Centrului de cunoștințe pentru migrație și demografie al Comisiei Europene arată câți copii imigranți locuiesc în Uniunea Europeană și din ce țări provin aceștia.

Studiul estimează că în jur de 7 la sută dintre copiii care trăiesc în UE au cetățenia unei alte țări. Două treimi dintre aceștia s-au mutat într-o țară UE dintr-un „stat terț”, din afara spațiului comunitar, o treime sunt cetățeni ai UE care locuiesc în alt stat membru.

În perioada 2014-2018, numărul imigranților cu vârste sub 20 de ani a crescut (2018 fiind anul cel mai recent din care există cifre concrete cu privire la aceste evoluții), dar nu atât de mult cum ar fi fost poate de așteptat în contextul crizei refugiaților din 2015.

O concluzie surprinzătoare a studiului: migrația din state UE în alte state ale spațiului comunitar a crescut de două ori mai mult decât cea din state terțe, în ciuda crizei refugiaților.

Foto: Ziarul Romanesc Germania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.