Bolojan, favorabil alegerilor în două tururi: ”Generează schimbări în cazul primarilor care nu performează”

0

Primarul din Oradea este unul dintre liderii importanți ai PNL.

În același timp, Ilie Bolojan este unul dintre cei mai performanți primari din țară.

Sub ”bagheta” sa, Oradea a devenit o adevărată bijuterie, iar proiectele primarului orădean nu se apropie, încă, de final.

Acestea fiind date, opiniile sale în legătură cu proximele schimbări, ce se conturează în plan politic – în special revenirea la alegerea primarilor în două tururi – sunt de interes…

Primarul Bolojan consideră că alegerea primarilor în două tururi nu-i dezavantajează decât pe primarii care nu au performat.

Altfel, Ilie Bolojan susține că un vot în două tururi ar conferi ”mai multă legitimitate”:

”Alegerile în 2 tururi reprezintă un vot care conferă mai multă legitimitate. Votul din turul 2 favorizează mai mulți candidați și în general generează schimbări mai frecvente, mai ales în cazul primarilor care nu performează. Acesta va genera un val de schimbări a primarilor, care sunt astăzi în funcție, indiferent de culoarea lor politică, pentru că, de multe ori un primar în funcție poate să ia 35% în primul tur – ceea ce în sistemul actual ar însemna câștigarea unui nou mandat – dar în turul 2, voturile negative care însumate sunt mai multe de 35% se întorc împotriva lui”, a susținut Bolojan.

 

Primarul liberal din Oradea consideră că ar fi recomandat a avea și alegeri anticipate, astfel încât România să aibă un Guvern ce se bazează pe o majoritate parlamentară stabilă, care să-i permită să ia măsurile corecte pentru România…

”În plus, cred că este recomandat să fie alegeri anticipate, pentru că astfel se tranșează lucrurile cât mai repede ceea ce ar permite viitorului Guvern, cu o majoritate parlamentară stabilă, să ia măsurile corecte pentru a pune România pe roate în direcția corectă”, a declarat Bolojan.

 

Citiți și…

Oradea. 30 de milioane de euro, fonduri europene, pentru modernizarea sistemului de termoficare urbană

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.