Hunor Kelemen, anxiosul: ”Și alegerile într-un singur tur sunt legitime. Trebuie să păstrăm Satu Mare!”. UDMR pe cale să deconteze slugărnicia față de PSDragnea?

0

UDMR, partenerul PSD la proxima moțiune de cenzură contra Guvernului Orban, este în trepidații, de când cu anunțul asumării răspunderii Guvernului pe revenirea la alegeri în două tururi de scrutin pentru primari.

Un alt aspect care-i dă bătaie de cap liderului UDMR, Hunor Kelemen, este și faptul că PCM și PPMT, celelalte două partide maghiare se pregătesc să fuzioneze, emițând serioase pretenții la supremația UDMR.

Toate aceste temeri, Kelemen le-a exprimat la Cluj, sâmbătă, cu ocazia Consiliului Reprezentanților Unionali…

Aceste reacții confirmă faptul că liderii cu comportament profund pesedist ai Uniunii se tem de ceea ce satmareanul.ro a dezvăluit de mult timp: electoratul UDMR nu e interesat de propaganda iredentistă a protipendadei sinecuriste udemeriste, electoratul UDMR vrea Europa, valori europene și valori conservatoare, de dreapta. De la actuala conducere a UDMR nu au primit nimic contemporan, ci doar iredentism, instigări și prostioare cu tăblițe bilingve și alte fleacuri obsesiv-identitare, de sec 18-19.

Ca atare, acest electorat serios se îndreaptă spre alternative la UDMR – în ultimul timp, a migrat, mai ales, spre PNL și USR.

Neîntâmplător, Hunor Kelemen reacționează panicat, în momentul în care realizează că sinecurile lui și ale restului de lideri slabi, precum cei de la Satu Mare, sunt în pericol:

„Am încheiat un acord cu PNL cum că vom sprijini investirea Guvernul și am cerut să nu se schimbe legea electorală pentru alegerile locale prin OUG și asumarea răspunderii. Comunitatea maghiară are interesul să păstreze alegerile locale într-un singur tur și am cerut acest lucru pentru că regulile jocului nu se schimbă cu câteva luni în timpul jocului. Alegerile într-un tur sunt la fel de legitime ca și cele în două tururi. Ambele variante sunt legitime și democratice, dar cu câteva luni înainte de alegeri nu se schimbă regulile jocului. Alegerile locale în două tururi contravin intereselor comunității maghiare, pentru că putem pierde 20% dintre primarii pe care îi avem acum”, a declarat Kelemen, sâmbătă, la Cluj.

Temerile lui Hunor Kelemen sunt îndreptățite, însă acesta nu decontează decât faptul că a mizat totul pe relația cu Dragnea și a susținut, necondiționat, politruci, precum Gabor Kereskenyi, Lorand Magyar, sau Csaba Pataki.

Cât despre păstrarea Primăriei sau CJ-ului la Satu Mare, e cvasi-imposibil, iar asta, nu pentru că are cineva ceva cu UDMR, ci pur și simplu pentru că la CJ, Pataki a murit de lene, timp de 4 ani, în timp ce, la Primărie, s-au vândut machete. Singurii care, într-adevăr au muncit ,au fost jurnaliștii, care au luat fonduri publice de la CJ și Primărie, pentru a vinde minciunelele lui Kereskenyi și Pataki.

Spus pe românește – dar aplicabil universal – UDMR culege ce-a semănat.

 

Citiți și…

 

Duminică, la Satu Mare, Hunor Kelemen a reiterat susținerea UDMR pentru corupție și subdezvoltare: ”Dragnea, de neînlocuit, Kereskenyi, primar încă 20 de ani!”

Mihai Neamțu: Kelemen Hunor este ”fața ticăloasă a imposturii morale și marioneta revizionismului maghiar din Transilvania”

Kelemen Hunor refuză să admită public că etnicii maghiari nu mai votează UDMR-ul, care e perceput ca un PSD al minorității maghiare

Cît de cinic poate fi Hunor! Întrebat de ce a susținut cabinetul Dăncilă, a dat dat de înțeles că s-a adaptat la societatea românească, una ce nu ar fi compusă numai din îngeri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.