Creșterea pensiilor depinde de evoluția economiei, potrivit premierului

0

Ludovic Orban a declarat în cadrul unei emisiuni live, duminică seară, că majorarea alocațiilor și a pensiilor depinde de evoluția economică. Premierul a precizat însă că își dorește aceste creșteri, însă nu va fi luată nicio decizie care să afecteze evoluția economiei pe termen lung. De asemenea, el a mai precizat că la fel se va întâmpla și cu dublarea alocațiilor copiilor.
„Dacă există resurse financiare”, premierul a declarat că alocațiile vor fi mărite de la jumătatea acestui an.

Întrebat de la jurnaliștii de la Hotnews.ro dacă este posibil ca alocațiile să nu fie majorate în acest an, premierul a declarat că „e o garanție că vom crește alocațiile pentru copii, cu cât le vom crește vom vedea în funcție de cum evolează veniturile, cheltuielile”.

„E cert că le creștem, vedem cum o vom face atunci când ne apropiem de termenul de rectificare a bugetului”.

Orban a precizat din nou că majorarea alocațiilor presupune un efort bugetar de 6,3 miliarde de lei pe care Guvernul nu o poate suporta în acest moment.

„Guvernul nu are bani de acasă și nu poate aduna bani din eter. Această lege a fost o răzbunare a PSD pe noi”, a afirmat șeful Guvernului, comentând că „nu există nicăieri în lume să dublezi alocarea alocațiilor de 2 ori într-un an”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.