O femeie în moarte cerebrală a dăruit o șansă altor oameni. Organele sătmărencei au fost donate de către familie

0

O femeie din Satu Mare poate fi numit îngerul mai oameni, după ce familia acesteia a donat organele femeii aflate în moarte cerebrală. Alte două persoane au primit o șansă și speranța la viață. Acest caz a fost primul de acest fel din acest, la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, în seara zilei de 19 ianuarie 

A dărui o şansă la viaţă celor aflaţi în suferinţă este unul din cele mai nobile gesturi. Transplantul înseamnă VIAŢĂ!, a transmis cei de la

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, în seara zilei de 19 ianuarie, a avut loc prima prelevare de organe din acest an de la o pacientă, aflată în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi au fost de acord să doneze organele rudei lor. Prin această decizie plină de emoţie au oferit speranţă la viaţă pentru 2 semeni necunoscuţi care aşteptau un transplant renal.

Generozitatea familiei pacientei şi efortul colectiv al echipei de coordonare a spitalului din Satu Mare, condusă de Dr. Vitalie Moroşanu, au pus în mişcare “lanţul vieţii”. Rinichii au fost transplantaţi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca.

Mulţumim cu respect şi recunoştinţă familiei donatoarei pentru gestul făcut. Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate, prinsă între suferinţă şi speranţă, precum şi conducerii unităţii sanitare pentru susţinerea Programului Naţional de Transplant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.