20 de milioane de euro pentru tinerii care se întorc din Diaspora pentru a face agricultură

0
HOLTVILLE, CA - OCTOBER 08: Mexican agricultural workers cultivate romaine lettuce on a farm on October 8, 2013 in Holtville, California. Thousands of Mexican workers cross the border legally each night from Mexicali, Mexico into Calexico, CA, where they pick up work as agricultural day laborers in California's fertile Imperial Valley. Although the Imperial Valley, irrigated from water diverted from the Colorado River, is one of the most productive agricultural areas in the United States, it has one of the highest unemployment rates in California, at more than 25 percent. Mexican farm workers commute each day from Mexicali to work in the fields for about $9 an hour, which many local U.S. residents shun as too low pay. (Photo by John Moore/Getty Images)

Bugetul alocat pentru ”Instalarea Tinerilor Fermieri” din acest an 2020 va avea două direcții: una pentru tinerii din România, iar cea de a doua pentru cei din Diaspora, cu scopul ca aceștia se întoarcă în România și să facă agricultură. Cele două direcții vor beneficia de bugete egale de 20 de milioane de euro fiecare, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii.

Secretarul de Stat din Ministerul Agriculturii a declarat că bugetul este de 40 de milioane de euro și va fi împărțit egal între tinerii fermierii din România și tinerii fermieri care se întorc acasă din Diaspora pentru a face agricultură.

Există și condiții pentru ca tinerii fermieri din diaspora să poată beneficia de aceste fonduri europene: aceștia să aibă competențe în agricultură și experiență.

Secretarul de stat nu a precizat când va fi lansată noua sesiune de proiecte, iar asta pentru că se așteaptă răspuns de la Bruxelles, apoi se vor putea depune proiectele la AFIR.

Foto de pe ZF.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.