Casa de Pensii anunță că nu mai este nevoie de adeverințe de vechime, la pensionare

1

Agenția Națională de Muncă și Casa Națională de Pensii au acces direct la Registrul de evidență a salariaților, potrivit unui ordin recent de ministru. Astfel, persoanele care vor să ceară pensie sau șomaj nu mai au nevoie de adeverințe de vechime pentru a putea să ceară aceste drepturi.

Instituțiile vizate de măsură sunt Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, Casa Națională de Pensii Publice și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că a simplificat procedurilor pentru ieşirea la pensie. Conform ministrului, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi Casa Naţională de Pensii au, începând cu data de 1 ianuarie 2020, acces direct în REVISAL, baza de date cu toţi angajaţii din România, gestionată de Inspecţia Muncii.

„Am cerut redactarea şi am şi semnat un Ordin pentru ca ANOFM, ANPIS, Casa Naţională de Pensii să aibă, de la 1 ianuarie 2020, acces direct în REVISAL, baza de date cu toţi angajaţii din România gestionată de Inspecţia Muncii.

Nu accept ca o persoană care trebuie să primească, la timp, indemnizaţie, pensie, ajutor de şomaj să meargă personal după diferite adeverinţe sau să aştepte ca o instituţie să îi comunice alteia diferite informaţii”, a scris ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina sa de Facebook

1 COMENTARIU

  1. Chiar acum am fost martor la judecatoria Oradea la o fosta colega care a iesit la pensie si nu a fost pensionata cu gradul 2 am lucrat impreuna la o firma de porci care a dat faliment si am avut activitate in grajd si la mai multi dintré colegi nu a fost trecut categoria de gradul 2la incheierea contractul de munca si deacea a apelat la judecatorina Oradea si probabil la fel o sa patesc si eu daca voi ajunge virsta de pensionare. Va multumesc si daca se poate astept un raspuns

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.