Fost cercetător la prestigioasa Yale University, din SUA, numit secretar de stat la Ministerul Educației. Inclusiv auto-declaratul ”arogant” Daniel Funeriu are numai cuvinte de laudă pentru alegerea făcută de Orban

0

Luni, Premierul Ludovic Orban l-a numit secretar de stat însărcinat cu cercetarea pe Dragoș Ciuparu, directorul Școlii doctorale a Universității Petrol și Gaze din Ploiești.

 

El s-a mai ocupat de acest domeniu în perioada 2010 – 2012, ca președinte al Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică, în timpul guvernării Boc.

 

Dragoș Ciuparu și-a făcut doctoratul la Universite Paris Diderot, Paris 7, apoi a fost cercetător la Universitatea Yale, SUA și membru al comisiei prezidențiale pe educație condusă de Mircea Miclea. De asemenea, a avut o importanță majoră în intrarea României în proiectul Laserului de la Măgurele.

 

 

Alegerea este una zgomotos lăudată, chiar și de Daniel Funeriu:

Numirea este:
1) o excepțională alegere,
2) un gest de mare curaj politic de a numi o persoană din afara partidului în acest post,
3) un noroc pentru comunitatea științifică care se produce o dată la 10 ani.
Nu îl felicit pe Dragoș pentru că are de muncit cât pentru 10 pentru a repara ceea ce a stricat amestecul de imbecilitate și nebunie care a condus acest domeniu în guvernarea PSD, știu însă capacitatea lui de leadership și muncă.
Avertizez însă comunitatea oamenilor de știință capabili să îl sprijine vocal și necondiționat: altminteri o să vă treziți iar cu neghiobi care vă vor conduce, mai repede decât vă imaginați
”, a fost laudatio postat de fostul ministru al Educației, pe contul personal de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.