Petiție, care sesizează derapaje grave ale managerului Spitalului din Negrești – Oaș, transmisă presei și instituțiilor statului de drept. ”Mitruț mă persecută, pentru că am denunțat la Poliție un furt din Spital”, susține autoarea petiției

15

O tânără din Negrești-Oaș, ajunsă la capătul răbdării, după interacțiunile cu managerul Spitalului din Negrești – Oaș (Diana Mitruț), a hotărât să nu mai tacă.

De aceea, a transmis presei și mai multor instituții ale statului o petiție incendiară, în care sesizează fapte halucinante, ce descriu o instituție spitalicească intrată pe mâna unui manager – Diana Mitruț – derapat complet, suspect de acte de corupție și cu comportament de dictator-satrap al Spitalului.

Tânăra – Ciocotișan Adela – studiază să devină asistent generalist și a făcut practica, timp de trei ani, la Spitalul local din Negrești Oaș. Posibilitatea de a-și continua practica i-a fost anulată de Mitruț, pe motiv că tânăra a îndrăznit să sesizeze la Poliție că o infirmieră cleptomană i-a furat banii în timpul turei de la spital. Aceeași infirmieră e recunoscută ca șuț al spitalului, dar tolerată de Mitruț…

Furtul a avut loc în Septembrie… Tânăra a anunțat în spital că i-au fost furați banii, nu s-a luat nicio măsură, iar, apoi, a făcut denunț la Poliție.

Din cauza acestui fapt, doamna Manager Diana Mitrut mi-a transmis azi (n.r. 20.01.2019) ca nu am avut niciun drept sa fac acest lucru, cu atat mai mult ca am anuntat politia si drept urmare sa imi strang lucrurile si nu mai am ce sa caut in acest spital”, susține Adela Ciocotișan, în petiția remisă instituțiilor statului.

În același timp, drept consolare, directorul a întrebat-o retoric – ”nu știai că nu trebuie să-ți aduci așa mulți bani cu tine la spital?!”

În același timp, tânăra a deschis subiectul modului în care se fac angajările la Spitalul din Negrești, de ani buni: criterii de angajare ar fi influența politică, mai ales dinspre PSD și prețul de vânzare al posturilor. La Spitalul Negrești, se rezervă posturi pe perioada mai multor ani, ca să fie angajat cine trebuie, nu cine merită, susține tânăra aspirantă la postul de asistentă.

 

Doamna manager Mitruț, protectoarea șuților…

Managerul Spitalului, Diana Mitruț

Începând din Septembrie 2019 – conform relatărilor din petiția semnată de Adela Ciocotișan – rezultă că directorul Spitalului din Negrești-Oaș este suspectată a fi complice al unor fapte de furt la nivelul instituției spitalicești, pe care o conduce.

Se pare că furtul din spital e la ordinea zilei: toată lumea știe, toată lumea tace. Singurul mod de a te apăra este să nu ai bani la tine. Toată lumea știe cine-s suspecții, însă nu se poate vorbi de așa ceva, pentru că d-na Mitruț se supără. Vorba dânsei – nu știai că vii la spital fără bani?!?

Suprarealist, așa ceva! Ce e acolo? Spital, sau tărâm unde legile sunt suspendate?!

Și cine este d-na Mitruț să ia măsuri cu cei care raportează la poliție acte de furt?! E regele-soare, e tătuca din anti-utopiile staliniste, e proprietarul privat al Spitalului?!

D-na Mitruț, d-na manager, d-na director, sunteți șerif în Vestul sălbatic?!

Extras din sesizarea Adelinei Ciocotișan:

Cand am fost in practica din toamna, mi-au disparut din portofel o suma de 1200 lei, geanta fiind depozitata in locul unde se schimba asistentele, infirmierele si femeile de serviciu.

Adela Ciocotișan, asistenta practicantă

Am constatat acasa si in momentul urmator am sunat mai multe persoane din colectiv( printre care am anuntat sefa de sectie), pentru a le intreba daca detin informatii cu privire la alte situatii de acest gen.

Mi s-a spus ca s-a mai intamplat, insa nu s-au luat masuri si chiar mi s-a numit o principala suspecta, fiind vorba de o infirmiera. dupa care am mers la politie pentru a depune plangere.

Din cauza acestui fapt, doamna Manager Diana Mitrut mi-a transmis azi ca nu am avut niciun drept sa fac acest lucru, cu atat mai mult ca am anuntat politia si drept urmare sa imi strang lucrurile si nu mai am ce sa caut in acest spital”.

 

Aceste aspecte trebuie lămurite URGENT. E posibil ca un șef de spital ajuns în al 14-lea an de mandat să fi derapat atât de grav, încât să se considere D-zeu pe pământ: pentru că dacă te substitui și poliției, fiind singura care se consideră îndreptățită a aplica legea în spital, e semn că 14 ani de mandat sunt cam mulți.

 

D-zeul Spitalului se joacă cu concursurile pe posturi, după cum dorește domnia-sa. E ca la ruletă: se amână angajarea, până iese cine trebuie, sau, mai exact, pe cine cere partidul

La Negrești-Oaș, Spitalul este o pușculiță, pe care managerul Mitruț o folosește cum consideră adecvat intereselor domniei-sale politico-financiare. După 14 ani de mandat, cam știe cum să se joace cu pușculița.

Pe moment, lucrurile stau așa – oamenii au înțeles de la Mitruț că nu au voie să sesizeze încălcări ale legii instituțiilor abilitate. Cine vorbește cu „potera” devine brusc indezirabil. Deci poti să fi furat, trebuie să accepți, așa e la Mitruț în Spital.

Iar furatul, susține Adela Ciocotișan, nu e doar din poșetă. Pentru că șuțul lui Mitruț e tolerat, mai ales pentru că starea de furt e generalizată. Nu se fură doar bani, se fură posturi, se trafică posturi, iar tânăra viitoare asistentă susține că toată lumea știe că Mitruț decide cine obține angajarea aici.

Concnursurile nu sunt ”la liber”… și nu sunt organizate, în așa fel, încât să fie angajat cine merită. Ci doar pe cine vrea partidul – PSD – și cine plătește, unde trebuie.

 

Vreau sa va aduc la cunostinta, ca in acest spital posibilitatea de a ocupa un post scos la concurs nu se bazeaza pe competente putand sa se faca verificari in acest sens. Ma ingrozeste faptul ca voi termina scoala, o sa doresc sa particip la concurs, ca-mi va fi sau nu respins dosarul,ca voi avea o medie mare, insa nu imi voi permite postul prin ceea ce eu am invatat atat in scoala cat si experienta dobandita la locurile de munca in acest domeniu, pentru ca asa functioneaza din pacate acest spital!”, se susține în petiția Adelei Ciocotișan.

 

Este halucinant ce pare a se întâmpla în acest spital, posedat, dincolo de regulamente și de lege, de un manager devenit stăpân absolut, după 14 ani de funcție, ce pare a i se fi urcat la cap:

 • Se tolerează furtul, chiar sunt protejați șuții, până-ntr-acolo, încât s-a încetățenit că vei fi călcat de hoți de buzunare, cand vii la Spital și trebuie să accepți;
 • Se impune, ca la mafioți, de la nivelul funcției de manager, legea tăcerii: dacă nu te supui, zbori din Spitalul lui Mitruț. Așa a pățit tânara Adela Ciocotișan;
 • Trăind într-un univers răsturnat, ce stă sub semnul hoției, directorul Mitruț pare-se că s-a obișnuit să fure posturile plătite din banii noștri, astfel furîndu-ne și pe noi, și nu doar din buzunare, ci se joacă cu viața noastră, angajând incompetenți.

Aceste lucruri sunt transmis, negru pe alb, în petiția unei tinere asistente practicante, care e pe cale să realizeze că nu-și poate exercita pasiunea, deoarece spitalul în care vrea să lucreze, totul e în stăpânirea semi-feudală a unui manager, care aplică legea junglei în instituția spitalicească.

Mentionez faptul ca in urma cu cativa ani, mi-am depus mai multe dosare ca sa particip la concurs pentru ocuparea unui post de “Biolog” in laboratorul de analize al spitalului, fiind absolventa a Universitatii de Nord Baia Mare, Specializarea Biologie, moment in care dosarul meu a fost respins, desi erau posturi libere si indeplineam intrutot criteriile de participare la concurs, inclusiv practica de 6 luni in laborator, cu document evident, cat si o experienta pe partea de Registrator Medical.

Am continuat sa optez tot pentru domeniul medical, moment in care am aflat ca a fost scos la concurs un alt post la “Statistica”.

Mi-am pregatit dosarul complet, nu era necesar sa am studii superioare, experienta in domeniul medical constituind un avantaj, constatand ca dosarul imi este respins, motivul invocat “lipsa documente”, fiind vorba despre “scrisoare de recomandare de la ultimul loc de munca”. Am depus contestatie, am completat la dosar documentul lipsa si din nou am obtinut un raspuns negativ fara a putea sa particip la acel concurs, neintelegand motivul real”, descrie Adela Ciocotișan, în petiție, experiența avută cu conducerea Spitalului, de-a lungul timpului, hotărâtă fiind să spună lucrurile până la capăt.

Vom remite o solicitare de punct de vedere reprezentanților spitalului. Aspectele descrise în petiția tinerei sunt șocante, descriind acte ale directorului, din domeniul abuzului în funcție, traficului de influență, corupției generalizate.

15 COMENTARII

 1. Tactică a pnl pentru a pune oameni lor in functie, așa procedează in toată țara denigreaza persoana si spune ca e pesedista si de nu este ca motiv să-l dea jos ,domnisoara asistenta in devenire vrea să ajute pacienți, atunci să aibă grijă de pacienți nu să facă politică.

 2. Unde este DNA-ul când ai nevoie ?
  Lăsam corupția sa crească ? Angajam pe bani și lasam tinerii capabili sa meargă in Anglia ?
  Angajam mătuși și verișoare?
  14 ani același manager ? A fost evaluat acest manager ? Se văd îmbunătățiri aduse instituției sau doar acasă la dansa ?
  Are obiective și proiecte ?

  • La cum arata spitalul acu 14 ani… Si cum arata acum.. Iti zic clar ca se vad îmbunătățiri. Rmn în Negrești nu era.. Uite ca de câțiva ani este… Plus multe alte îmbunătățiri.

   • Cei mai mari hoți de tranziție din România – nu neapărat sugerez că e cazul la Spitalul din Negrești – au avut grijă să mai și facă puțin din ce-au furat…câte un RMN, câte o donație de prin UE, așa, de campanie electorală. După 14 ani, un RMN și mușamalizarea furturilor făcute de infirmiere șuțe…? Plus comercializarea posibilă a posturilor scoase in concurs…? Hmmm…! E de competența DNA chestiunea. Noi așteptăm să vedem ce fac instituțiile din SM înainte să începem noi să sesizăm, in interes public, cazul la Bucuresti- Parchet general, DNA, SGG.
    Nu știu ce să zic…

 3. BRAVO..TOT RESPECTU ACESTEI DOMNISOARE DESI NU O CUNOSC ARE TOT APOIUL MEU…IN SFARSIT CINEVA CARE FACE UN LUCRU CE TREBUIA FACUT DEMULT. .RUSINE ANGAJATILOR DIN SPITAL CARE SUSTINE DIRECTOAREA IN ACESTE FAPTE JOSNICE..

  • 🤣
   V-as mai zice eu ceva dar musiu Ady Cozma imi sterge comentariile constant și “democratic”ca un pesedist! 😃😉
   Jenant, dacă se teme de comentariile mele… nu?

   • @maria stan

    Cateva precizari lapidare…
    Stimata doamna, suntem foarte aglomerati cu foarte multe subiecte, comentariile se modereaza de redactori, dureaza pana la aprobam…
    Aberati in randurile scrise, chiar fara gratie!

    1. Dl. Cozma nu este contributor pe acest site.

    2. Calomnia… nu este incriminata in lumea civilizata. Acum, ca multi au ramas in timpurile lui Adrian Nastase, e alta poveste.

    3. Jurnalism se face si pe baza de pseudonim, nu e nimic neobișnuit.

    4. Libertatea de exprimare nu este abuzata de noi.
    Nu credeti, dati-ne in judecata, avem 0% dubii ca am fi incriminabili in legatura cu modul absolut elegant si legal de a face jurnalism pe satmareanul.ro

    Concluzie: Bla-bla-uri din astea puse la cale de persoane care nu sunt capabile sa dea un drept la replica nu ne impresionează.

    • Asculta, stimabile Dorel-Pe-Ba(r)ză de Pseudonim, “dreptul la replica” este un DREPT, după cum spune și sintagma cu pricina, deci când te referi la el, invata sa te exprimi corect gramatical, Musiu “jurnalistule”.

     Persoanele au DREPTUL LA REPLICA și pot DA REPLICA dacă vor, sau dacă au chef, fiindcă este dreptul lor de care se folosesc sau nu, după cum considera ele de cuviință, in niciun caz NU dau DREPTUL la replica, ci doar REPLICA.
     Pricipisi, sau poate vrei sa-ti dau o lecție completa de sinaxa la nivel de clasa a 6-a pt a pricepe?

     Uneori, cu calomniatorii și alte ieftinături de pe piața bălăcărelii, e mai bine daca nu le acorzi demnitatea unui răspuns, e preferabil sa-i lasi sa se balaceasca singurei in propria mocirla, eu asa as face și probabil la fel gândește și Doamna Mitrut.

     Dovada ca nu gândește rău, este faptul ca te cam calca pe nervi tăcerea ei, se vede treaba ca te asteptai ca ea ar fi ceva de genul Gabi Firea sau Volguta Vasilescu, dar vezi ca nu e, nefiind cum sperai dumneata, vreo pesedista.

     Foarte m-ar interesa sa cunosc niscai detalii despre relația dumitale cu “distinsa” juna agramata, autoarea acestor “denunțuri” și împroșcari cu noroi… fiindcă se pare ca ce scoate duduca pe gura, agramata cum e, pt dumneata, “marele jurnalist”, e litera de evanghelie…
     tot ce eventual minte dumneaei.

     Si zici ca “Ady” Cozma n-are nici in clin nici in mâneca cu bălăcăreala asta?
     Serios vorbești?
     Pot sa ma informez direct de la superiorii lui din PNL?
     Nu de alta, dar am niscai amici pe acolo și cred ca ar ieși o discutie interesanta.
     Cu sau fără gratia care sa te impresioneze pe dumneata și duduca dumitale.
     Agramata adică, aia care știe meserie de bubuie, dar nu știe unde se pune cratima in “s-a”.

     Aipa ca am treburi, dar îți promit sa revin când imi mai fac timp.

     PS. Calomnia ESTE INCRIMINATA in lumea civilizata, dar este evident ca d-ta nu ai de unde ști asta, fiindcă intre lumea dumitale și civilizatie, distanta este incomensurabila.

 4. Este foarte usor sa faci acuzatii doar dintr-o știre.
  Degeaba asculți de barfele din spital,daca nu ai nici o dovada ca infirmiera respectiva a furat banii, nu ii poti face nimic legal.
  Dar este mai usor sa arăti cu degetul decât sa stai sa analizezi toate detaliile.

 5. aici nu e vorba doar de un simplu furt..cam tot ce sa scris se pare ca e adevarat in special despre locurile de munca..nu mai sustineti astfel de persoane in felul acesta romania nu va avansa niciodata..

  • “Se PARE ca e adevărat?”
   Duduca, ești caraghioasa!!
   Se PARE????!!
   Mama, ce te-as da in judecata…pana când ai invata sa deosebești părerile de certitudini.
   Nu ti-e rusine?

   Și ia vezi, ca dacă nu știi ca ‘s-a’ se scrie cu cratima, e clar, îți dai examenul in public despre câte altele nu știi.

   Ce tupeu de personaj agramat!

 6. Dupa cum vad eu lucrurile, este cuvantul Domnisoarei impotriva cuvantului Doamnei Directoare. Se pare ca multa lume e dispusa sa traga concluzii, inainte de avea dovezi. Daca e scris pe internet, trebuie sa fie adevarat, nu? Hehe…

  Oare Domnisoarei acuzatoare i s-au furat intr-adevar banii, sau o acuza pe Doamna Directoare pt un alt motiv (folositiva imaginatia)? Un ziarist de calitate incearca macar sa investigheze inainte de a ruina imaginea unei persoane. Ce investigatie a fost facuta aici?

  Oare mita de care zice Domnisoara, ca Doamna Directoare o colecteaza, e similara cu mita care o colecteaza tatal ei, pt eliberarea permiselor de conducere, sau diferita?

  Este posibil ca Doamna Directoare sa aiba ceva dusman in Spital, persoana care sa vrea sa-i faca rau, persoana, care poate tocmai ea/el sa colecteze mita pt angajari. S-a verificat asta?

  De ce crede Domnisoara ca Directoarea spitalului este responsabila sa investigheze furtul? A raportat furtul sefului/sefei de sectie?

  • @Irina Fabian
   Stimata doamna,
   Nu ati inteles investigatia noastra, noua ne este foarte clar.
   Noi nu suntem organ de control, nu suntem politie, nu sutem justitie, si nu am ruinat imaginea nimanui.
   Altfel, unde a zis d-soara ca directoarea colecteaza mita?!
   Noi am analizat o petitie si faptul ca directoarea ascunde un furt despre care stia. D-na director a primit oferta sa-si spuna punctul de vedere. De aproape o saptamana, refuza.
   Hai sa stam in concret si sa nu mai aberam cu manele cu dusmani, care ””poarta pica”.:))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.