Casa de Pensii o contrazice pe Violeta Alexandru, Ministrul Muncii: ”Nu se poate fără adeverință de vechime la pensionare!”. Replica ministrului: ”Se poate! Înapoi lucrurile nu mai pot da!”.

0

Casa de Pensii nu e de acord cu Ministrul liberal al Muncii, în ceea ce privește informația că nu mai sunt necesare adeverințe de vechime în momentul pensionării:

„S-a indus în spațiul public informația eronată potrivit căreia persoanele aflate în prag de pensionare nu mai sunt nevoite să obțină de la angajatori și să depună la dosar adeverințele care dovedesc vechimea în muncă. Vă solicităm rectificarea de urgență a informațiilor eronate”… se arată într-un comunicat de presă al Casei de Pensii (îl puteți lectura în subsolul articolului)

Replica ministrului a venit instantaneu, printr-o postare pe facebook:

AJPIS a reușit să acceseze Revisal! AJPIS a reușit să acceseze Revisal! Îmi vine să spun încontinuu! După toată această perioadă, am ieșit la lumină aici!

Sunt conștientă că vor veni tot felul de detalii tehnice, peste sutele deja gestionate de la primul ”Nu se poate” până acum. Le vom lua unul câte unul. Înapoi lucrurile nu mai pot da!

Mai departe …. Venim cu informații despre ANOFM și Casele de Pensii.

Nu există ”Nu se poate”!

Se poate!”

 

 

Acesta este comunicatul Casei de Pensii, instituție hotărâtă să reziste la simplificări birocratice!

Către: Redacția cotidianului ADEVĂRUL

Domnului Redactor Șef

În atenția doamnei Afrodita CHICOVSCHI

 

Cotidianul Adevărul a publicat marți, 21.01.2020, informații eronate în articolul ” Casa de pensii: Nu mai este nevoie de adeverințe de vechime la pensionare. Ce documente se depun la dosar“.

Din titlul acestui articol se deduce ideea greșită a unui comunicat de presă sau a unor precizări formulate de Casa de pensii.

Instituția noastră nu a emis astfel de precizări și nici nu a fost solicitată să emită un punct de vedere pe acest subiect, anterior redactării articolului mai sus invocat.

Mai mult, s-a indus în spațiul public informația eronată potrivit căreia ” persoanele aflate în prag de pensionare nu mai sunt nevoite să obțină de la angajatori și să depună la dosar adeverințele care dovedesc vechimea în muncă”.

Vă solicităm rectificarea de urgență a informațiilor eronate, drept pentru care vă transmitem următoarea cerere pentru drept la replică.

Precizăm, în acest context, că Ordinul nr. 1783/2019 al ministrului muncii și protecției sociale are în vedere vizualizarea informațiilor din REVISAL și nu utilizarea unor date cu rol de document care să înlocuiască adeverințele prevăzute de legea pensiilor.

În aceste condiții, considerăm că titlul articolului și precizarea formulată de autorul acestuia nu au nicio legătură cu realitatea.

Ca urmare, solicităm preluarea acestui drept la replică în condiții similare de vizibilitate în cadrul cotidianului Adevărul.

 

Biroul de presă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.