Mani Gyenes, riderul sătmărean care a intrat în istorie după ce a câștigat Malle Moto la Raiul Dakar, s-a întors acasă în aplauze

0

Riderul sătmărean, Mani Gyenes, cel care a făcut istorie la cea de-a 42 ediție a Raliului Dakar, cucerind primul loc la clasa Malle Moto, după un parcurs deloc usor. Sătmăreanul a reușit să se impună la categoria Malle Moto, dedicată riderilor fără nu dispun de asistență tehnică. În clasamentul general al competiției Dakar, Emanuel Gyenes a terminat pe primul loc la clasa Malle Moto, din categoria Original by Motul, iar la general a ocupat locul 29 din peste 90 de concurenti. Motocicleta pe care a concurat Gyenes a fost un KTM 450 Rally Replica.

Emanuel Gyenes a fost întâmpinat prima oară la întoarcerea în țară cu o petrecere surpriză la București, iar astăzi a ajuns la Satu Mare cu premiile câștigate. Sponsorii săi, Autonet Satu Mare, au pregătit o conferință de presă la sediul lor cu presa pentru ca marele câștigător al clasei Malle Moto de la Raiul Dakar să povestească experiența sa pentru publicul larg.

Despre experiența de la Dakar, în al zecelea an de participare, Mani a povestit că a fost un Dakar foarte reușit și a fost cea mai bună participare a sa. Mai mult, se consideră norocos: nu a avut parte de probleme tehnice majore și nici nu s-a accidentat.

Tânărul în vârstă de 35 de ani a povestit că primele zile nu a mers cu viteză foarte mare din cauza pietrelor. A fost în avantaj în clasa Malle Moto încă de la început, dar a mărturisit că și traseul a fost foarte bun, mai bun decât cel din America de Sud.

Emanuel Gyenes a mai spus că va participa și la următorul Dakar, dar intenționează să participe la competiții de acest fel și în țară.

Întrebat despre ajutorul oferit de autorități, Mani a refuzat să vorbească, deși se cunoaște faptul că nu beneficiat de ajutor din partea autorităților, lucru apărut în presa locală. De altfel, președintele CJ, Pataki Csaba a declarat la ultima ședință al Consiliului Județean Satu Mare din anul 2019 că nu s-a cerut niciun ajutor în acest sens, dar nu este târziu să o facă .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.