Reformă de proporții a MAI: În oraşe, Poliţia va prelua şi misiunile Jandarmeriei, la sate jandarmii vor cerceta infracţiunile

0

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pregătește o amplă reformă a instituției pe care o conduce, potrivit informațiilor publicate de Adevărul.ro.

Conform unui document, această reformă are în vedere „comasarea efectivelor Poliţiei cu cele ale Jandarmeriei, pentru a crea o structură unică de poliţie, compactă şi eficientă după modelul reformelor realizate” în țări precum Belgia, Luxemburg, Grecia sau Austria.

În felul acesta, Poliția Română va primi jandarmi pentru restabilirea ordinii publice, iar jandarmii vor  avea atribuții de ordine publică.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că în vedere reformării MAI și a demarat o consultare inclusiv cu atașați pe afaceri interne de pe lângă ambasadele mai multor țări europene, dar și de la ambasadele străine din București. Cu alte cuvinte, în oraşe Poliţia ar putea prelua şi misiunile scutierilor Jandarmeriei, de restabilire a ordinii publice, iar la sate jandarmii vor avea în competenţă cercetarea infracţiunilor.

Ministrul Marcel Vela propune şi reînfiinţarea Brigăzii de Asigurare a Ordinii şi Liniştii Publice (BAOLP), unitatea „de elită” a poliţei care să intervină atunci când clanurile de interlopi se răfuiesc pe străzi.

Foto: Inquam Photos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.