Adela Ciocotișan: ”Nu mă sperie nimic! Am încredere în instituțiile statului, îi încurajez pe Negreșteni să facă petiții către instituțiile statului, să spună ce se petrece la Spital!”

0
SONY DSC

Am solicitat avertizorului de integritate de la Spitalul Negrești-Oaș, Adela Ciocotișan, câteva păreri, în legătură cu dezvăluirile incendiare din ultimele zile.

Aceasta ne-a acordat un interviu rezonabil, temperat, matur. Un interviu, prin care transmite că nu se teme și le cere concetățenilor săi să sesizeze, chiar și anonim, neregulile din Spitalul local.

Iată că există și oameni de acest tip, care vor să intre în sistemul public – cel de Sănătate, în cazul de față – dar li se pun bețe în roate de manageri impuși/susținuți politic prin instituții, Spital, în cazul dat, manageri, care au rolul de a filtra anti-performant angajările, sau, poate, la modul corupt!

 

 

Reporter: Cum vă simțiți, acum că atenția opiniei publice este focusată pe Dvs., ca principal avertizor de integritate, în legătură cu Spitalul din Negrești-Oaș?

Adela Ciocotișan: Nu s-a schimbat nimic în ceea ce mă privește, nu am căutat să atrag atenția publică asupra mea, ci asupra unor nereguli, fără niciun fel de reținere..

 

Reporter: Vă sperie faptul că, miercuri dimineață, s-a încercat intimidarea dvs. de către polițistul care nu soluționează denunțul Dvs. de peste 4 luni?

A.C.: Nu, nu mă sperie nimic! Am încredere in instituțiile statului, ma pregătesc să lucrez în una din ele (viitor asistent medical).

 

Reporter: Cum răspundeți miilor de cititori care au reacționat la materialele ce au legătură cu cazul pe care l-ați dat publicității Dvs.? Mulți vă încurajează și vă urează să nu fiți singură în demersul acesta și tot mai mulți Negreșteni să se alăture demersului de a scăpa de îmbâcseala corupției din Spitalul local…

A.C.: Îi încurajez pe toți cetățenii din oraș să semnaleze neregulile descoperite, mușamalizarea nu aduce îmbunătățiri.

Reporter: Imediat ce au apărut materialele despre Spital, am solicitat un punct de vedere din partea conducerii Spitalului. Se pare că d-na Manager Mitruț nu dorește să își folosească dreptul la replică. În același timp, polițistul care nu a soluționat denunțul dvs., de peste 4 luni, se interesează de numele autorilor materialelor ce au legătură cu Spitalul. Cum comentați?

A.C.: Decizia aparține strict d-nei Manager Mitrut, iar, în legătură cu domnul politist…, cred că se simte amenințat. Acesta m-a vizitat la locul de muncă, imediat după ce am revenit de la Satu Mare, miercuri, și mi-a comunicat că nu încearcă să mușamalizeze dosarul de furt, care, de altfel, a fost preluat, cred că în cursul zilei de miercuri, la Poliția Satu Mare!

 

Reporter: Considerați că d-na Mitruț e potrivită pentru a conduce Spitalul din Negrești? Ce părere au concetățenii dvs., în legătură cu modul în care funcționează lucrurile în spital?

A.C. : Nu doresc să adaug nimic. Doresc doar să expun public situațiile întâlnite în instituția a cărei conducere o deține. Nu sunt purtătorul de cuvânt al concetățenilor și doresc să expun doar situațiile întâmpinate de mine. Cu eventualul risc de a ma repeta, încurajez acești concetățeni să facă petiții, prin care să sesizeze neregulile cuc are se confruntă în această instituție spitalicească, fie ele și anonime.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.