Adrian Cozma despre alegerile în două tururi: Este cel mai democratic mod de a alege primarii. Varianta etnică iese din calcul și cred că nu ar trebui să ținem cont de așa ceva, ci de competența și pregătirea profesională

0

Fostul consilier județean Adrian Cozma, actul șef de Cancelarie al Instituției Prefectului Județul Satu Mare, a dezbătut la o emisiune locală subiectul momentului și anume: alegerile locale în două tururi, cele pe care actualul Guvern și-a asumat răspunderea și care a atras după sine și nemulțumiri de la adversarii politici PSD și UDMR, cei din urmă fiind și cei care se află la vârful Primăriei Municipiului Satu Mare și al Consiliului Județean.

Întrebat despre decizia Guvernului de a-și asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin, șeful de Cancelarie al Prefectului a declarat că a fost  în primul rând o promisiune a premierului Ludovic Orban.

”Este cea mai democratic mod de a alege primarii: în două tururi. Nu poți deveni primar cu 15%. Trebuie o majoritate solidă, ca acel primar care urmează să fie ales, să fie susținut de o majoritate calificată, să nu fie contestat. Acolo unde primarii sunt aleși cu voturi foarte puține se vede pe activitate. Nu e normal să câștigi cu un sfert”.

”Varianta etnică iese din calcul și cred că nu ar trebui să ținem cont de așa ceva. Nu am mers niciodată pe o astfel de logică. Eu am vecini Istvan, știu limba maghiară și o vorbesc la fel de bine ca limba română. Asta nu contează și nu ăsta trebuie să fie argumentul esențial. Competența și pregătirea profesională și ceea ce reușește fiecare candidat să ofere, și credibilitatea cu care candidatul la Primărie sau Consiliul Județean să o facă”, a mai declarat Adrian Cozma.

Actual șef de Cancelarie a Instituției Prefectului a afirmat la o emisiune locală difuzată pe Prosat.tv  că în continuare va critica risipa de bani, calitatea lucrărilor care se realizează și se vor realiza în Satu Mare, la fel și numirile politice pe alte considerente decât cele profesionale, indiferent cu cine se va afla PNL în coaliție.

Am fost un susținător în acești ani al eficientizării activității instituțiilor publice, a opri risipa de bani”.

”Adevărul nu are culoare politică și eu așa l-am prezentat. Cu toate că în anumite momente unii au interpretat că poate aș fi sărit calul cu privire la anumite luări de poziție. Nu sunt și nu am fost cu nimeni pe picior de război și nu mi-am propus asta. Eu am plecat cu un crez și cred în continuare în acest crez: nu am nevoie de nimic material, nu am nevoie de nimic, mulțumesc lui Dumnezeu, dar dacă facem această activitatea însă, trebuie să aducem plus-valoare”.

Fostul consilier județean a mai precizat că este un veșnic critic al risipei de bani, la fel cum a fost în cazul Bibliotecii Județene pentru care încă din anul 2009, județul Satu Mare a plătit 12 mii de euro lunar, a afirmat Adrian Cozma.

”Au trecut pe lângă noi etape și oportunități de finanțare fie pe fonduri guvernamentale, fie pe fonduri europene, când când se putea construi un sediu respectabil și onorant pentru o instituție de cultură cum este Biblioteca Județeană. Eu pentru asta am militat. Nu le-a convenit unora că am ieșit public și am spus. Mi-a spus cineva că de ce nu discutăm anumite lucruri în particular cu colegii? – Nu. Pentru că nu de asta ne-au trimis sătmărenii acolo ”, a explicat Adrian Cozma.

Cozma a menționat că a fost anunțat că a sosit la Spitalul Județean cel de-al doilea aparat pe care l-a solicitat anul trecut, un aparat folositor pe secția de Chirurgie Plastică.

”Un aparat banal, dar foarte folositor”, a specificat Adrian Cozma.

”Astăzi, cei care au arsuri, de un anumit grad, se pot opera la Satu Mare, nu mai trebuie să meargă la Baia Mare sau la Cluj”, a transmis fostul consilier județean.

Întrebat de către moderatorul emisiunii de pe Prosat Tv dacă Satu Mare am mai coborât în clasamentul reședințelor de județ, din punctul de vedere al dezvoltării, Adrian Cozma a declarat că apar anumite frustrări din partea sătmărenilor și sunt justificate deoarece aceștia văd că în altă parte se poate, iar la noi nu se poate și a conchis spunând că orașului îi lipsește o viziune modernă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.