Judecătoria Satu Mare își suspendă activitatea pe perioadă nedeterminată

0

Judecătorii din cadrul Judecătoriei Satu Mare anunță că vor intra și ei în grevă, după modelul Tribunalului, ca formă de protest ”luând act cu îngrijorare de recentele declarații publice referitoare la proiectele legislative de abrogare a dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu a magistraților, din perspectiva încălcării independenței și afectării statutului constituțional al judecătorilor”.

Redăm mesajul integral al Judecătoriei Satu Mare:

„Judecatoria Satu Mare este abilitata sa aduca la cunostinta opiniei publice si mass-mediei faptul ea, luand act cu ingrijorare de recentele declaratii pub lice referitoare la proiectele legislative de abrogare a dispozitiilor legale care consacra pensia de serviciu a magistratilor, din perspectiva incalcarii independentei si afectarii statutului constitutional al judecatorilor.

In urma Adunarii generala a judecatorilor de la Judecatoria Satu Mare convocata in temeiul art. 17 alin.2 din Regulamentul de ordine interioara al instantelor judecatoresti, aprobat prin Hotararea nr.1375/2015 a Consiliului
Superior al Magistraturii, la solicitarea a 0 treime din nurnarul total al judecatorilor din cadrul .Judecatoriei Satu Mare, prin Hotararea nr. 2 din data de 23.01.2020 s-au stabilit urmatoarele aspecte:

lncepand cu data de 27 ianuarie 2020, judecatorii din cadrul .Judecatoriei Satu Mare vor declansa forma de protest constand in suspendarea activitatii de judecata pe durata nedeterrninata, cu exceptia judecarii cauzelor urgente, respectiv: in materie penala vor fi judecate toate cauzele de cornpetenta judecatorului de drepturi si libertati, cauzele cu arestati, precum si masurile preventive din toate cauzele.

In materie civila vor fi judecate urmatoarele cauzele:
./ ordin de protectie
./ masuri asiguratorii
./ ordonanta presedintiala
./ suspendare provizorie
./ sechestru asigurator
./ asigurare dovezi
./ cauze cu minori
./ tutela
./ curatela
./ punere sub interdictie
./ incuviintare executare silita
./ actiunile prevazute de Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, republicata, denumita in continuare Codul de procedura civila, si de alte legi speciale in materie civila,

In perioada derularii actiunii de protest, se va restrange programul de functionare al compartimentului Arhiva si Registratura la 2 ore zilnic: REGISTRATURAzilnic intre orele : 8-10
ARHIVA zilnic intre orele : 9-11

In perioada derularii actiunii de protest, vor fi solutionate cauzele in care au fost stabilite termene pentru pronuntarea hotararii. Judecatorii din cadrul Judecatoria Satu Mare vor refuza sa faca parte din Biroul Electoral Local. Motiv pentru care a fost intocmit prezentul Comunicat de presa prin care publicul sa fie informat cu privire la forma de protest adoptata de Adunarea Generala a Judecatorilor de la Judecatoria Satu Mare”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.