Se dorește introducerea educației sexuale în școli. Președintele CNCD: În 2018, o mamă avea 6 copii până la vârsta de 18 ani, iar 10% dintre copiii născuți în acel an erau din mame minore

0

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării vrea să introducă educația sexuală în școală. ”În 2018, o mamă avea 6 copii până la vârsta de 18 ani, iar 10% dintre copiii născuți în acel an erau din mame minore”, spune acesta.

”Aș introduce o formă de educație sexuală în școală, pentru că am solicitat de la Institutul Național de Statistică niște date și noi în anul 2018 am avut 18.000 de copii născuți de minore. Ceea ce înseamnă aproape 10% din copiii născuți în România în anul 2018. Am avut 674 de mame care au născut sub 15 ani. Și avem o mamă care are șase copii până la 18 ani”, a declarat președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, miercuri seara la Realitatea TV.

Acesta a prezentat datele în contextul în care instituția pe care o conduce (colegiul director cu 7 voturi) l-a amendat pe primarul din Târgu Mureș cu 10.000 de lei pentru „discurs incitator la ură”.

Asztalos a mai precizat că „nu este un element etnic aici, am o problemă de educație. ”Și dacă alții sunt pudici, haide să nu numim educație sexuală, să realizăm o educație în care să explicăm consecințele faptelor omului”, a declarat acesta.

Președintele consiliului anti-discriminare a amintit că, în trecut, „în momentul în care am discutat despre introducerea educației sexuale în școli, au ieșit reprezentanți ai cultelor religioase și au spus că nu trebuie să introducem Kamasutra în curricula școlară. Eu cred că este important să ascultăm și cultele religioase pentru că au un rol în societate, dar eu știu un lucru: nu avem educație potrivită și avem aceste date statistice. Suntem printre primele trei state în Europa cu cel mai mare număr de mame minore ”.

Sursă: Edupedu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.