Ziua Unirii Principatelor Române, Mica Unire, marcată la Satu Mare și Negresti Oaș de către Instituția Prefectului, în imagini

0

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Satu Mare și Negrești Oaș de către Instituția Prefectului – Reprezentantul Guvernului în Teritoriu.

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Satu Mare ieri, 24 ianuarie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza situat în fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.
Manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române au debutat cu salutul Gărzii de Onoare de către prefectul Radu Bud. A urmat intonarea Imnului Național, după care prefectul a dat citire mesajului premierului României, Ludovic Orban, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.
Evenimentul a continuat cu depuneri de coroane de flori la bustul lui Alexandru Ioan Cuza, defilarea Gărzii de Onoare, iar la final, toți cei prezenți s-au prins într-o Horă a Unirii, pentru a sărbători împreună acest moment cu o semnificație deosebită asupra istoriei națiunii române.
În urmă cu 161 de ani, ”Mica Unire” a reprezentat piatra de temelie a Marii Uniri a României, ce avea să fie închegată 59 de ani mai târziu.

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată și la Negrești-Oaș de către Instituția Prefectului.

La 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, eveniment istoric important, cunoscut și ca “Unirea Mică”, a fost sărbătorită și în orașul Negrești-Oaș, la Monumentul Eroilor.

Directorul Cancelariei prefectului, Adrian Cozma, a fost prezent azi la manifestările organizate în orașul Negrești-Oaș unde, după ce a dat citire mesajului premierului României, Ludovic Orban, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, a depus o coroană de flori.

La Satu MareLa Negresti Oaș

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.