Paul Fazakas – proiect de Primar pentru Bârsău: ”Normalitate și dezvoltare, prin atragerea de fonduri europene și de investitori! Cunosc problemele comunității și pregătesc soluțiile”

0

Consilierul local liberal Paul Fazakas lucrează intens la programul pentru resetarea comunei Bârsău, o localitate blocată în 20 de ani de administrație locală prăfuită, antiperformantă, lipsită de integritate.

Liberalul le propune concetățenilor săi un program de ”restart” spre normalitate, de reorientare a localității pe o pantă ascendentă, spre dezvoltare.

De-a lungul timpului, Paul Fazakas s-a impus, prin predictibilitate, proiecte și hotărâre, drept principala alternativă la o administrație locală, controlată în stil de cumetrie, de primarul Ciurdaș, un primar ce a dovedit că nu are niciun proiect pentru comunitate, altul decât a avea grijă ca familia sa să aibă de câștigat din faptul că domnia-sa are principala funcție în comunitate.

La Bârsău, e nevoie de clarificarea situației funciare, de dispensare renovate la standarde europene, de apă, canalizare și infrastructură de gaz funcționale, toate posibile, dacă Bârsău va avea o administrație locală serioasă, peformantă.

Aceste proiecte – și nu numai – se află în programul posibilului candidat liberal Paul Fazakas, ne-a transmis liberalul…

 

 

Reporter: D-le Fazakas, e hotărât? Candidați la Primărie?

Paul Fazakas: Absolut! E ceea ce-mi doresc, este ceea ce sunt pregătit să fac, deoarece avem nevoie de normalitate la Bârsău. Ce se întâmplă, de atâția ani, aici, este orice, dar numai normalitate nu! Cunosc problemele comunității, știu ce s-a făcut greșit, am soluții. Doresc, alături de PNL, să remediem lucrurile în comună. Se poate și știu ce trebui să facem!

 

Reporter: Care sunt cele mai stringente aspecte pe care le doriți rezolvate?

P.F. : Sunt multe de făcut, pentru a aduce comuna acolo unde locuitorii acesteia merită. Proiectele urgente trebuie să vizeze infrastructura de apă, canalizare, și gaz. După cum am mai spus, pentru apă și canalizare s-au accesat 2,35 milioane Euro, fonduri europene. Lucrarea a fost recepționată în 2015, de atunci nu a curs nici măcar un gram de apă. Asta, ca să înțelegeți de unde trebuie să pornim și cum s-au făcut lucrurile până acum la Bârsău. Așa ceva nu poate continua, așa ceva nu e normalitatea, pe care toți ne-o dorim în Bârsău. Și totuși, pentru sec. 21, e vorba de condiții minime. Trebuie să construim, serios, hotărât – începem de jos, dar vom aborda fiecare problemă, curajos!

 

Reporter: Știm că aveți o problem controversată, la nivel de Bârsău, în ceea ce privește situația funciară. Aveți în vedere și acest aspect?

P.F. : Desigur! Clarificarea situației funciare este parte din programul meu de guvernare locală, dacă voi fi ales Primar la Bârsău. În perioada Ciurdaș, deciziile, în domeniul funciar, au fost luate fără criterii serioase, fără moralitate, ba chiar ilegal-abuziv! Mă voi implica în rezolvarea acestei situații, e o prioritate! De asemenea, am în vedere intabularea extravilanului și intravilanului, cu finanțare din fonduri europene și guvernamentale.

 

Reporter: Care este strategia Dvs., din punctul de vedere al finanțărilor europene?

P.F. : Este de neconceput să nu ne folosim de această imensă oportunitate, pe care ne-o pune la dispoziție, în următorii 4 ani, Uniunea Europeană: proiectele din fonduri europene sunt prioritatea ”zero” pentru mine, imediat ce voi ajunge Primar! E cea mai sigură cale spre dezvoltare! Am în vedere renovarea dispensarelor și dotarea lor la standarde europene, centru de permanență dotat cu aparatură nou și ambulantă, dar și atragerea de finanțări europene, în vederea promovării și dezvoltării Educației.

Tot cu bani europeni, am în vedere amenajarea zonelor centrale ale celor două localități în mod estetic și practic cu poziționarea oficiilor publice în locuri accesibile și clădiri noi sau renovate.

Cu ajutorul PNL, sperăm să eliberăm primăria de Ciurdaș și ai lui și să redresăm localitatea. Obiectivul meu ca primar: dezvoltarea localității, prin atragerea de fonduri europene si investitori .

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.